OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στη Γερμανία η άνοδος της ακροδεξιάς σε δύο κρατιδιακές κάλπες. Το AFD, η Εναλλακτική για τη Γερμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία της ακροδεξιάς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς αναδείχθηκε ισχυρότερο κόμμα στη Θουριγγία, ενώ στη γειτονική Σαξονία τερμάτισε δεύτερο. Για «πικρό» αποτέλεσμα έκανε λόγο ο Καγκελάριος Σολτς και κάλεσε τα κόμματα να προχωρήσουν σε συμμαχίες χωρίς τη συμμετοχή της ακροδεξιάς.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε «πικρό» το εκλογικό αποτέλεσμα σε Θουριγγία και Σαξονία και κάλεσε τα κόμματα να σφυρηλατήσουν συμμαχίες χωρίς το AfD. «Όλα τα δημοκρατικά κόμματα καλούνται τώρα να σχηματίσουν σταθερές κυβερνήσεις χωρίς δεξιούς εξτρεμιστές», είπε ο Σολτς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα αποτελέσματα για το AfD στη Σαξονία και τη Θουριγγία προκαλούν ανησυχία, είπε ο Σολτς. «Η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να το συνηθίσει. Το AfD βλάπτει τη Γερμανία. Αποδυναμώνει την οικονομία, διχάζει την κοινωνία και καταστρέφει τη φήμη της χώρας μας», τόνισε ο Σολτς.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό, μετά την ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση στο Ζόλινγκεν, όπως επίσης η εσωτερική ασφάλεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία βάρυναν στο αποτέλεσμα, είναι τα θέματα της Ακροδεξιάς και της Βάγκενκνεχτ.

Κι όλα αυτά την ώρα που σε μια βδομάδα θα γίνει νέα εκλογική αναμέτρηση, αυτή τη φορά στο Βραδεμβούργο.

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice

Ελεύθερος ο Φρέντη Μπελέρης, μετά από 16 μήνες στη φυλακή

otavoice