OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

Με σκάφος του λιμενικού συγκρούστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ένα ταχύπλοο που έγινε αντιληπτό να επιχειρεί να μεταφέρει 27 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος: «Την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, 0,3 μίλια από τις ακτές του Μολύβου.

Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, το Τ/Χ έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του ΠΛΣ, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του Τ/Χ σκάφους, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

Οι είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το ΠΛΣ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλο ΠΛΣ που μετέβη στο σημείο.

Επιπλέον εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας. Συνολικά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του ΠΛΣ με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.

Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για «Πρόκληση ναυαγίου», για «Έκθεση σε κίνδυνο», για «Απείθεια» για παραβίαση των άρθρων «Περί αλλοδαπών» και του «Δίκαιο της θάλασσας».

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Τουρκία

otavoice

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως στοχοποίησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

otavoice