OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το πρωί η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

Μεταξύ 10 το πρωί και 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Η διαδικασία θα είναι μυστική, όπως αποφάσισαν τα μέλη με ψήφους 122 έναντι 90, υιοθετώντας την πρόταση των «87».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ρίξει το γάντι στους διαφωνούντες, χρησιμοποιώντας τη φράση «τέλος οι φράξιες και οι βαρωνίες».

Αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ως ανώτατο κομματικο όργανο έχει τη δυνατότητα ακομα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσει η ίδια ηγεσία.

Την διαδικασία σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος του κόμματος. «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν». Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, ο Παύλος Πολάκης, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι δεν κάνει για πρόεδρος.

Σε έντονο ύφος ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε σε όσους ζητούν εκλογές, άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και απάντησε στις επικρίσεις Πολάκη για την προώθηση του lifestyle του διερωτώμενος εάν το lifestyle του Κρητικού βουλευτή, είναι αποδεκτό επειδή είναι της… αντρικής σχολής.

Σχετικά Άρθρα

Χ. Δούκας: Ο κόσμος της παράταξης -και μόνο αυτός – θα αποφασίσει για την εκλογή Προέδρου

otavoice

Γερουλάνος: Ανήμπορος ο κ. Μητσοτάκης να δώσει λύσεις, μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης

otavoice

ΗΠΑ: Μαζικοί πυροβολισμοί στον αυτοκινητόδρομο 75 στο Κεντάκι

otavoice

Ουκρανία-Ρωσία, αλληλοκατηγορούνται για νυκτερινές αεροπορικές επιθέσεις

otavoice

Επιστροφή στα θρανία: Τα καρδιοχτύπια, οι ανασφάλειες και ο ρόλος της οικογένειας

otavoice

Σουδάν: Μάχες στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, εκατοντάδες οικογένειες τρέπονται σε φυγή

otavoice