Με ανελέητο ξύλο και χημικά …αντάμειψε η κυβέρνηση της ολιγαρχίας και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας τους εποχικούς πυροσβέστες που όλο το καλοκαίρι έδιναν τη μάχη για να σβήσουν τις πυρκαγιές!
Τα ΜΑΤ έχοντας εντολές από την πολιτική ηγεσία, εξαπέλυσαν απροκάλυπτα αλλεπάλληλες επιθέσεις, μέσα και έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονταν οι εποχικοί πυροσβέστες για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την μονιμοποίηση τους. Η βαρβαρότητα απέναντι σε ένστολους, έδειξε για μια ακόμη φορά το έλλειμμα δημοκρατίας που βιώνει η χώρα.

Από την βίαιη επίθεση, δύο είναι οι τραυματίες πυροσβέστες, με αναφερόμενο ξυλοδαρμό και αναπνευστικά προβλήματα, από τη ρίψη χημικών. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό, ενώ ακόμα 8 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες απο δύο μηχανές και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ που ήταν στο σημείο, χωρίς να χρειαστεί η διακομιδή τους.

Στη διάρκεια των επεισοδίων οι άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν και τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Γιώργο Ανδρούτσο έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που κάλυπτε το περιστατικό.
Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο ΑΤ Αμαρουσίου κι από εκεί στη ΓΑΔΑ, σαν… εγκληματία.
Την άμεση απελευθέρωσή του απαίτησε με τηλεφωνική του παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης. Παρέμβαση πραγματοποίησαν ακόμη η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, απαιτώντας την απελευθέρωσή του.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο εν λόγω Υπουργείο πραγματοποίησαν εκατοντάδες εποχικοί πυροσβέστες, αντιδρώντας στη λήξη των συμβάσεών τους μόλις λήγει η αντιπυρική περίοδος. Με αίτημά τους προς την ηγεσία του Υπουργείου ζητούν την πρόσληψή τους προκειμένου να καλυφθεί μέρος από τα 4.000 κενά που υπάρχουν στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με όσα αναφέρουν.

