OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγινε το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Το κατώφλι του γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πέρασε λίγο μετά τις 12:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Ανδρουλάκης.

Είμαστε στην ώρα μας. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία για αυτήν την συνάντηση, να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να συζητούμε με ειλικρίνεια” είπε ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο διάλογό τους μπροστά στις κάμερες.

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Λονδίνο και στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα. “Συζητήσαμε εφ όλης της ύλης και για το γνωστό ζήτημα και αναμένουμε τώρα εξελίξεις” είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως εγώ χαίρομαι πολύ που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη συνάντηση και με τη νέα σου ιδιότητα. Να σε συγχαρώ καταρχάς και επίσημα, καθώς τώρα είσαι και πολιτειακός παράγοντας και προφανώς δεν είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης να συμφωνεί με την κυβέρνηση. Θα ήταν πολύ παράδοξο αν συνέβαινε αυτό σε μεγάλη συχνότητα. Όμως νομίζω ότι έχουμε μια υποχρέωση να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και σε προσωπικό επίπεδο και να συζητούμε πάντα με ειλικρίνεια ζητήματα τα οποία πρέπει νομίζω να είναι αντικείμενα και κατ ιδίαν συζητήσεις και προσβλέπω στο να έχουμε αυτή την ειλικρινή επικοινωνία όποτε αυτό χρειάζεται. Εξάλλου, αυτό νομίζω ότι επιβάλλουν οι καταστάσεις και οι δύσκολοι καιροί που συνολικά διανύουμε” είπε ο πρωθυπουργός.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση. Κατ αρχάς για το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ισχυρός συμβολισμός του εθνικού στόχου να υπάρξει επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έναν αγώνα που ξεκίνησε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και πραγματικά θα βοηθήσουμε και εμείς όπως μπορούμε για να επιτευχθεί αυτός ο εθνικός στόχος” απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά στο ζήτημα της συναίνεσης τόνισε: “Εγώ και λόγω της πρότερης εμπειρίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, νομίζω ο μόνος τρόπος για να προχωράμε μπροστά είναι η συναίνεση. Αλλά με ένα ειλικρινή διάλογο που θα βάζουμε τα πραγματικά δεδομένα των προκλήσεων και θα δούμε ο καθένας από τη δική του ιδεολογική οπτική πώς μπορεί να συμβάλει. Άλλωστε, νομίζω αυτές τις πρώτες εβδομάδες έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις σε διάφορα πεδία που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό και εθνικό ενδιαφέρον“.

«Η συναίνεση χρειάζεται δύο, να κάνει η κυβέρνηση τα βήματά της και η αντιπολίτευση τα δικά της». είπε.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

 

 

Σχετικά Άρθρα

Απεργία ταξί: Άκαρπη η συνάντηση με Κυρανάκη – Με «μαραθώνιο» αγώνων προειδοποιεί το ΣΑΤΑ

otavoice

Η σύνθεση της έδρας που θα εκδικάσει την υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη

otavoice

Πέθανε ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον – Εμβληματικός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

otavoice

Στρατιωτικά γυμνάσια του Ιράν με πυραύλους – Χαμενεΐ: Επικίνδυνο όπλο είναι αυτό που βυθίζει πολεμικό πλοίο

otavoice

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

otavoice

Ουκρανία: Με επιθέσεις 396 drones και πυραύλων η Ρωσία «περιφρονεί τις ειρηνευτικές προσπάθειες»

otavoice