OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ερντογάν: Δεν θα επιτραπεί ο διαμελισμός της Συρίας

Στην Άγκυρα αναμένεται την Παρασκευή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Εντωμεταξύ, δηλώσεις για τις εξελίξεις στη Συρία έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της κουρδικής πολιτοφυλακής στα βορειοανατολικά της χώρας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ορισμένους να ενθαρρύνονται από τις δυνάμεις στις οποίες στηρίζονται και να βάζουν φωτιά στην περιοχή», είπε. Μάλιστα, μίλησε για συντριβή τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και το κουρδικό PKK.

«Ως χώρα κάναμε πολύ μεγάλες θυσίες και η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε ενδεχόμενο διαμελισμό της Συρίας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ανέφερε επίσης ότι «θα διευκολυνθεί η ασφαλής και συντεταγμένη επιστροφή των Σύρων που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Σχετικά Άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στενά κομματική επιλογή η πρόταση Κ. Τασούλα για ΠτΔ

otavoice

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα προτείνει για ΠτΔ ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Αναστολή κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» αποφασίζει η Βουλή

otavoice

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου – Αντίστροφη μέτρηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

otavoice

Σουηδοί στρατολογούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξαπολύουν επιθέσεις

otavoice

Κύκλωμα προστασίας: Στην Ανακρίτρια Διαφθοράς σήμερα οι δέκα από τους συλληφθέντες

otavoice