OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

FT: Η αποστολή χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα κλιμακώσει ανεξέλεγκτα τη σύγκρουση

Τυχόν αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση ανεξέλεγκτα, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την ώρα που η συζήτηση για μαζική ανάπτυξη δυτικών χερσαίων δυνάμεων θερμαίνεται, όπως σχολιάζουν οι Financial Times.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επιδιώκει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «αν η Ευρώπη σοβαρολογεί για την παροχή αποτελεσματικού αποτρεπτικού μηχανισμού, θα χρειαστούν 200.000 στρατιώτες».

Η ιδέα χερσαίας ενίσχυσης της Ουκρανίας διατυπώθηκε δημόσια πριν από ένα χρόνο από τον Γάλλο Εμανουέλ Μακρόν, με τη Γερμανία και την Πολωνία να την απορρίπτουν ως «ανέφικτη και επικίνδυνη».

Συμμαχία προθύμων με τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία έχει ήδη συσταθεί ενώ υπέρ δηλώνουν και τα κράτη της Βαλτικής. Συνομιλίες είναι σε εξέλιξη σε συνάρτηση με τις «εγγυήσεις ασφαλείας» που ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνοντας ανοικτός σε προσπάθεια εκεχειρίας την οποία ο Τραμπ δείχνει να ζητά από τη Μόσχα.

Όπως επισήμανε από την πλευρά του Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο: «Δεν πρόκειται μόνο για την κυριαρχία της Ουκρανίας. Εάν η Ρωσία πετύχει με την επιθετικότητά της, θα επηρεαστούμε όλοι για πολύ καιρό».

Σχετικά Άρθρα

Αναστέλλεται η απεργία των ΤΑΧΙ λόγω της κακοκαιρίας Byron

otavoice

Σφοδρή καταιγίδα χτυπά την Αττική – «112» για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

otavoice

Αποφασισμένοι οι αγρότες συνεχίζουν παρά την κακοκαιρία – Νέοι αποκλεισμοί σε δρόμους και τελωνεία

otavoice

Το OTAVOICE στον Προμαχώνα – Στέργιος Λίτος: Καμιά εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη

otavoice

Μπλόκα αγροτών: Έκλεισε επ’ αόριστον για τις νταλίκες το τελωνείο του Προμαχώνα, κλειστό και το τελωνείο Ευζώνων

otavoice

TÜV NORD Ελλάδας: Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Βασιλική Καζάζη, εγκαινιάζει μια νέα εποχή ανάπτυξης του Φορέα

otavoice