OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

To Ισραήλ εκδιώκει την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA)

Το Ισραήλ διακόπτει από μεθαύριο, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, κάθε επαφή με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) και με «οιονδήποτε ενεργεί για λογαριασμό της», ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι μέλη της υπηρεσίας αυτής των Ηνωμένων Εθνών καλούνται να φύγουν από την Ιερουσαλήμ μέχρι αυτή την ημερομηνία.

«Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε επιπόλαια, ούτε γρήγορα. Αυτή δεν είναι μια πολιτική απόφαση. Είναι μια αναγκαία απόφαση», δήλωσε ο Ντάνι Ντάνον σε εκπροσώπους του Τύπου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος μιας ισραηλινής νομοθεσίας που ψηφίστηκε από το ισραηλινό κοινοβούλιο τον Οκτώβριο.

Ο ισραηλινός αυτός νόμος απαγορεύει σε Ισραηλινούς αξιωματούχους να συνεργάζονται με την UNRWA και απαγορεύει τις δραστηριότητες υπηρεσίας αυτής «στο ισραηλινό έδαφος», στο οποίο περιλαμβάνεται η Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε το Ισραήλ το 1967.

Η UNRWA δραστηριοποιείται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές προσφέροντας υπηρεσίες στους πρόσφυγες, κυρίως στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

F.T: Έφοδος βελγικών αστυνομικών αρχών στην Κομισιόν για υπόθεση πώλησης ακινήτων

otavoice

Ουκρανία: Δύο νεκροί και χιλιάδες κτίρια χωρίς θέρμανση μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα

otavoice

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός – Πού καταγράφηκαν μεγάλες ανατιμήσεις

otavoice

«Βιολάντα»: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα των στελεχών της ΔΑΕΕ

otavoice

Γ. Παναγόπουλος: Δεν παραιτούμαι από πρόεδρος της ΓΣΕΕ – Ήταν όλα τιμολογημένα

otavoice

Α. Τζιτζικώστας: «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα σηκώνεται drone στην ΕΕ αν δεν ξέρουμε τον χειριστή του»

otavoice