Τεράστια έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε το Σάββατο στο λιμάνι Σαζίντ Ρατζάι, στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό από την κρατική τηλεόραση, οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης είναι τουλάχιστον 516.
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή της τεράστιας έκρηξης, και τις φλόγες που ανεβαίνουν και καλύπτουν τον ουρανό με έναν πυκνό μαύρο καπνό.
🔴 Destruction of the surrounding administrative buildings caused by the blast wave at Rajaee Shahr Port.#IRAN pic.twitter.com/DtBCesmi0h
— Islamic Republic of Iran (@IRIran_official) April 26, 2025
Η τελωνειακή αρχή του Ιράν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων Σίνα, η οποία υπάγεται στον Οργανισμό Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν.
Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
🔴 Breaking
Explosion in Bandar Abbas.
The cause of this incident is under investigation. pic.twitter.com/tAJiDUrCBg— Islamic Republic of Iran (@IRIran_official) April 26, 2025
Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που το Ιράν ξεκινάει σήμερα στο Ομάνμ έναν τρίτο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Πηγή: Associated Press, Reuters