OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε νέο κύκλο συνομιλιών μετά την κηδεία.

Η διμερής συνάντηση πραγματοποιείται μετά τις συνομιλίες που είχε ο διαπραγματευτής του Τραμπ για την ειρήνη στο ουκρανικό μέτωπο, Στιβ Γουίτκοφ, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Συζήτησαν «τη δυνατότητα επανάληψης των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», δήλωσε ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.

Υπήρξαν χειροκροτήματα από ορισμένους από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου όταν ο Ουκρανός ηγέτης αποχώρησε.

Λευκός Οίκος: Πολύ εποικοδομητική συνομιλία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια «πολύ εποικοδομητική συνομιλία» με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου σήμερα στο Βατικανό, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Στίβεν Τσέουνγκ, διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι «συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν σήμερα και είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνομιλία».

«Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντησή τους θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου είναι «πολύ κοντά» σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.

 

Προηγουμένως έχει προειδοποιήσει και τις δύο πλευρές ότι η κυβέρνησή του θα αποχωρήσει από τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης εάν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν σύντομα σε συμφωνία.

Το τετ α τετ των δύο ηγετών

Ρεπορτάζ: Ζέτα Κονταξή

Πηγή: ΕΡΤΝews, Reuters, Skynews, BBC

Σχετικά Άρθρα

Eurovision 2025: Στον τελικό η Ελλάδα – Μάγεψε η “Αστερομάτα”

otavoice

Σοκ! Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών

otavoice

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το Ισραήλ έχει καταστήσει τον αποκλεισμό «εργαλείο εξόντωσης»

otavoice

Ζελένσκι: «Δεν υπάρχει τίποτα για μένα να κάνω στην Κωνσταντινούπολη»

otavoice

Ο Τραμπ στα Εμιράτα: «Χρυσές» συμφωνίες δις δολαρίων

otavoice

ΝΟΚ: Ποιοι μπορούν να συνεχίσουν τις οικοδομές – Η επιβάρυνση για κατασκευαστές και ιδιοκτήτες

otavoice