OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γάζα: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε νέο πλήγμα του Ισραήλ

Η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα τα χαράματα στο σπίτι της οικογένειας Αμπού Ραγιάν, στην πόλη Μπέιτ Λάχια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία μέχρι τώρα.

Έπειτα από δυο μήνες κατάπαυσης του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ ξανάρχισε τη 18η Μαρτίου τις επιχειρήσεις του, λέγοντας πως θέλει να αναγκάσει έτσι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς να αφήσει ελεύθερος τους τελευταίους ομήρους που κρατά αφότου απήχθησαν κατά την έφοδο της 7ης Οκτωβρίου 2023, το έναυσμα του πολέμου.

Χθες, η πολιτική προστασία στον θύλακο υπό πολιορκία ανέφερε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 59 άνθρωποι σε διάφορους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους 33 στο πιο πολύνεκρο πλήγμα, στην πόλη της Γάζας (βόρεια).

Τη Δευτέρα, αποκαλύφθηκε ισραηλινό σχέδιο «κατάκτησης» της Λωρίδας της Γάζας, που περιλαμβάνει μαζικό εκτοπισμό του πληθυσμού, το οποίο πυροδότησε κατακραυγή και δηλώσεις καταδίκης από διάφορες πλευρές, σε διεθνές επίπεδο.

Οι ισραηλινές αρχές επιβάλλουν από τη 2η Μαρτίου απαγόρευση της εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στη μικρή παραθαλάσσια περιοχή υπό πολιορκία.

Πάνω από τριάντα ανεξάρτητοι ειδικοί, εντεταλμένοι του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, απηύθυναν χθες έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει «γρήγορα» για να βάλει τέλος στη «γενοκτονία σε εξέλιξη» στον παλαιστινιακό θύλακο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Photo by Eyad BABA / AFP

Σχετικά Άρθρα

Σκανδιναβία και Βαλτική στηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

otavoice

Προειδοποίηση από το Ιράν: «Αν δούμε άλλη σημαία ή ακουστούν συνθήματα στο Μουντιάλ, θα διακόψουμε τον αγώνα»

otavoice

Γκουτέρες: «Βαθιά ανήσυχος» για τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

otavoice

ΠΑΣΟΚ για predator: Η δικαιοσύνη οφείλει να καλέσει τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

otavoice

«Μας βιντεοσκοπούσαν και γελούσαν» – Παλαιστίνιοι περιγράφουν τον βιασμό τους από τις ισραηλινές δυνάμεις

otavoice

Υψηλή θερμοκρασία και άπνοια συντηρούν το φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό

otavoice