OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραμπ σε Ευρωπαίους ηγέτες: Ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος να τελειώσει τον πόλεμο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Ευρωπαίους ηγέτες ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιθυμεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, έρχεται σε αντίθεση με όσα γνωρίζει η Μόσχα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Τραμπ ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες αφού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν τη Δευτέρα και είπε ότι ο Πούτιν επιθυμεί να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία, διότι εκτιμά ότι κερδίζει.

«Γνωρίζουμε τι δήλωσε ο Τραμπ στον Πούτιν. Δεν γνωρίζουμε τι δήλωσε ο Τραμπ στους Ευρωπαίους μετά την τηλεφωνική επικοινωνία. Γνωρίζουμε την επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ. Αυτό που γνωρίζουμε έρχεται σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε στο άρθρο που αναφέρατε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα, σε ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με την Ουκρανία –1.000 από κάθε πλευρά– ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες και ότι κάθε πλευρά θέλει να ολοκληρώσει την ανταλλαγή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η ανταλλαγή συμφωνήθηκε στη διάρκεια διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, στις πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας από το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς πρόοδο οι συνομιλίες Ουκρανών και Ρώσων στο Άμπου Ντάμπι

otavoice

Πρόταση στον Ζελένσκι να παραδώσει το Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.

otavoice

Η Μολδαβία αποχωρεί από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών

otavoice

Έως και εννέα τρισεκ. κυβικά πόδια αέριο στο Τεμάχιο 10 της Κύπρου

otavoice

Ο Τραμπ θεωρείται «εχθρός της Ευρώπης» – Τι δείχνει δημοσκόπηση σε επτά ευρωπαϊκές χώρες

otavoice

Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν τα τρακτέρ από Μάλγαρα και Χαλκηδόνα

otavoice