OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Α21: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 31 Ιουλίου για το επίδομα παιδιού

Στις 31 Ιουλίου, στις 8 το πρωί, θα ανοίξει η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις ή τροποποιήσεις υφιστάμενων μέχρι και τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στις πλατφόρμες https://www.idika.gr/ ή https://opeka.gr/. Απαιτείται η χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2025 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2024.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος του παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση (από το προνήπιο έως και το γυμνάσιο) καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

● Τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,

● Η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί, ενώ αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σ. Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα αρχίζουν και τελειώνουν στο Μαξίμου

otavoice

Μητσοτάκης: Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: Ο κατήφορος σύντομα τελειώνει – Όλα τα σκάνδαλα φέρουν την υπογραφή της ΝΔ

otavoice

Live από τη Βουλή η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου

otavoice

Reuters: Αισιόδοξα μηνύματα για επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή

otavoice

Συνεχίζεται το μερικό μπλόκο στο λιμάνι της Μυτιλήνης για τρίτη μέρα

otavoice