OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ραφήνα, κινείται προς Σπάτα – Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στη Ραφήνα, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή του Πικερμίου, στην Αρίωνος, στο ύψος της Καλλιτεχνούπολης και κινείται ανεξέλεγκτη, απειλητικά προς τα Σπάτα. Αυτήν την ώρα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος και στα δύο ρευματα και συγκεκριμένα,ύαπό τη συμβολή της με την οδό Αλ. Φλέμινγκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από τη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Αγίου Δημητρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις από 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντικές ομάδες.

Η πυρκαγιά είναι στην περιοχή του Πικερμίου και κινείται προς τα Σπάτα, ενώ έχει περάσει και στις δυο πλευρές εκατέρωθεν της Λεωφόρου Μαραθώνος και καίει χαμηλή βλάστηση, καλλιέργιες και δασικές εκτάσεις, ενώ υπάρχουν πολλές διάσπαρτες κατοικίες. Αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ και η πρόβλεψη των μετεωρολόγων αναφέρει πως μετά της 6.30μμ θα εξασθενίσουν στα 3 μποφόρ.

Δόθηκε εντολή να κλείσει αεροδιάδρομος στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος, λόγω χαμηλής ορατότητας από τους πυκνούς καπνούς. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 6 απεγκλωβισμοί και απομακρύνσεις ατόμων από τις περιοχές της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Μάλιστα πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112, δίνεται η οδηγία για εκκένωση των περιοχών Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος. «Απομακρυνθείτε μέσω Αγίας Κυριακής Λεωφόρο Μαραθώνος προς γήπεδο Αρτέμιδας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επέστρεψε στο Μαρμάρι το επιβατικό Evia Star 

Στο λιμάνι του Μαρμαρίου στην Εύβοια επιστρέφει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Evia Star, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Ραφήνας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Εύβοια με προορισμό τη Ραφήνα, μεταφέροντας 125 επιβάτες, 30 ΙΧ οχήματα, δύο φορτηγά και 17 μέλη πληρώματος.

Η απόφαση για την επιστροφή του ελήφθη εξαιτίας της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε ανάμεσα στο Πικέρμι και τη Ραφήνα. Το πλήρωμα και οι αρμόδιες αρχές έκριναν ότι η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι θα μπορούσε να ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου, με αποτέλεσμα να αλλάξει η πορεία του και να επιστρέψει στο λιμάνι απ’ όπου είχε αναχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό μήνυμα Αθήνας σε Λιβύη: Η Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ ⁠δεν προσθέτει κάτι

otavoice

Νέα πρόκληση από τη Λιβύη – Καταγγέλλει την Ελλάδα με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ

otavoice

Ισπανία: Δυο αγνοούμενοι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία

otavoice

Πρόεδρος Μεξικού: Άδικη η επιβολή δασμών – Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τις ΗΠΑ

otavoice

Αξιωματούχοι της Συρίας και του Ισραήλ συναντήθηκαν στο Μπακού

otavoice

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσέφερε πλήρη υποστήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία

otavoice