Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/7) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αρέθουσα του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.
Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα και δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση πλησίον της περιοχής Αρεθούσα του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν 65 #πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, 2 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2025
Drone της πυροσβεστικής κατέγραψε την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Στα πλάνα φαίνεται αρχικά λίγος καπνός να υψώνεται δίπλα από ένα δρόμο της περιοχής. Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε κοντινή δασική έκταση.

