OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

70 μετανάστες μετέφερε το πλεούμενο που ναυάγησε στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μαλαισίας

Στο πλοιάριο το οποίο μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως μέλη της διωκόμενης μειονότητας των Ροχίνγκια της Μιανμάρ, όταν βυθίστηκε σε ύδατα κοντά στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μαλαισίας την περασμένη εβδομάδα, επέβαιναν περίπου 70 άνθρωποι, ενώ το πού βρίσκεται άλλο σκάφος με κάπου 230 επιβαίνοντες παραμένει άγνωστο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Έχουν ανακτηθεί επτά πτώματα και διασώθηκαν 13 επιζώντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας, ανέφερε αξιωματούχος των λιμενικών αρχών της Μαλαισίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, αξιωματούχοι στην Ταϊλάνδη ανέφεραν ότι στη δική τους επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί, που σημαίνει ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος που έχασαν τη ζωή τους είναι τουλάχιστον 11 και αγνοούνται ακόμη τουλάχιστον 49 — χωρίς να υπολογίζονται οι επιβαίνοντες στο δεύτερο πλεούμενο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Σ. Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

otavoice

Μπαράζ ρωσικών πυραύλων και drones στην Ουκρανία

otavoice

Η μαγευτική φωταγώγηση του εορταστικού δέντρου στη Νέα Υόρκη

otavoice

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία

otavoice

Έκλεισε η Εθνική Οδός στις Μικροθήβες από αγρότες του Αλμυρού και του Ρήγα Φεραίου

otavoice

Λονδίνο: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ

otavoice