Με τη συμμετοχή του τοπικού πολιτικού προσωπικού της Κρήτης, βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώπους της εκκλησίας, της αστυνομίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης περί ανομίας, στη σκιά του φονικού στα Βορίζια, ενώ την ώρα της προσέλευσής του στον χώρο, οι φωτογραφικοί φακοί κατέγραψαν και την άφιξη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και τ. ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.
“Όχι σε ζώνες ανομίας”
«Ας βάλουμε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις: Ζώνες ανομίας υπάρχουν εδώ αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας… Τα στοιχεία των ανθρωποκτονιών από πρόθεση είναι αποκαλυπτικά: το 2023 εβδομήντα μία ανθρωποκτονίες πανελλαδικά, 3 στην Κρήτη. Το 2024, 76 στην επικράτεια, 4 στην Κρήτη. Ενώ δηλαδή ο πληθυσμός της Κρήτης είναι το 6,5% του πληθυσμού της χώρας, οι ανθρωποκτονίες εδώ αντιπροσωπεύουν το 2-3%.
Υπάρχει όμως πρόβλημα; Η απάντηση είναι ναι. Γιατί υπάρχουν ζώνες ανομίας και τοπικές αντιπαραθέσεις που πρέπει να αντιμετωπίζουμε ολιστικά και όχι με όρους reality show, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Σε αυτές τις ζώνες, όπως και σε κάθε χωριό ή γειτονιά της πατρίδας με ανάλογα γεγονότα, αποδεικνύεται η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης», σημείωσε.

«Για εμάς σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος δεν υπάρχουν ζώνες ανομίας, ο νόμος εφαρμόζεται για όλους απαρέγκλιτα. Η αστυνόμευση και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι παντού χωρίς εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά σε κάθε απλό καθημερινό άνθρωπο για τη λειτουργία του κράτους δικαίου».
Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης

