OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

O Ζελένσκι επιστρέφει στη Χερσώνα – Σχεδιάζει νέα μέτρα άμυνας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη γραμμή του μετώπου, στην πόλη Χερσώνα — λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις ρωσικές θέσεις στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου. Η πόλη βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, με συχνούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Ο Ζελένσκι δημοσίευσε φωτογραφία του στην είσοδο της Χερσώνας, με φόντο τη μεγάλη πινακίδα της πόλης, καθώς και βίντεο στο οποίο απευθύνει λόγο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων το 2022 — τη χρονιά που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Προετοιμάζουμε αποφάσεις που θα ενισχύσουν τη Χερσώνα», δήλωσε στην ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς για να συζητήσουν μέτρα ενίσχυσης της άμυνας της πόλης, η οποία αντιμετωπίζει ολοένα μεγαλύτερη απειλή από ρωσικές επιθέσεις με μικρά drones.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η προσωρινή εκεχειρία κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ολοκληρώθηκε, καθώς αποκαταστάθηκαν και οι δύο γραμμές ενεργειακού εφοδιασμού, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του σταθμού, Γεβγκελίνα Γιασίνα.

Σχετικά Άρθρα

Κατάρ και Τουρκία προτείνουν σχέδιο για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Αντιδρά και προειδοποιεί το Ισραήλ

otavoice

Προεδρικές εκλογές σε Ονδούρα: «Κόλλησε» στο 88,6% η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων

otavoice

Τούρκος διακινητής πέταξε στη θάλασσα 37 μετανάστες στη Σβάλα της Σάμου – Νεκρό ένα ανήλικο αγόρι

otavoice

Ο Τραμπ «αδειάζει» τον Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση με τη «Συμμαχία των Προθύμων»

otavoice

Βουλή: Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό

otavoice

«Τέλος εποχής»: Από σήμερα οι γραμμές 17 και 20 των τρόλεϊ αντικαθίστανται από ηλεκτρικά λεωφορεία

otavoice