OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας έκλεισαν συμβολικά τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πιο αποφασισμένοι από ποτέ δηλώνουν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, προχωρώντας σε συμβολικό κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, στο Μαυροβούνι Κοζάνης.

Σε κοινό μέτωπο αγρότες και μελισσοκόμοι από όλη τη Δυτ. Μακεδονία

Με τον «πρωτογενή τομέα να βρίσκεται στα όριά του», όπως λένε, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και από τον Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, μαζί με εκπροσώπους επαγγελματιών από όλη τη Δυτική Μακεδονία κατευθύνονται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Την ίδια ώρα, ενισχύουν το μπλόκο της Σιάτιστας, ένα από τα μεγαλύτερα μπλόκα της χώρας, όπου παραμένουν με 700 περίπου τρακτέρ.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν να εισακουστούν τα αιτήματα τους, όπως αυτά καταγράφηκαν στην χθεσινή γενική συνέλευση, παρουσία σωματείων φορέων και συλλόγων που δηλώσαν την συμπαράστασή τους.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι μεταξύ άλλων ζητούν:

-Να αποσυρθούν τα αγροτοδικεία των προηγούμενων ετών και να σταματήσουν την ποινικοποίηση του αγροτικού κινήματος.
-Ελάχιστες εγγυημένες τιμές και μείωση κόστους παραγωγής– Επιδοτήσεις στους παραγωγούς
-Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων και των αγροτών για την διαμόρφωση του. – Στελέχωση του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και των κτηνιατρικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
-Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των προηγούμενων ετών (μήλα, κεράσια ,ροδάκινα, νεκταρίνια).
-Άμεση λύση του προβλήματος που προκύπτει από τον διασταυρωτικό έλεγχο, μέσω του monitoring (να λειτουργεί βοηθητικά καθ’ όλη την διάρκεια της καλλιεργητικής χρονιάς και όχι τιμωρητικά).
-Εμβολιασμό αιγοπροβάτων για την ευλογιά και Αποζημιώσεις των ζωοτροφών των θανατοθέντων ζώων.
-Λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών στις εισαγωγές των αγροτικών προϊόντων.
-Κατάργηση της συμφωνίας mercusur – Επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων στους πραγματικούς παραγωγούς.
-Μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και ένταξη των αγροτών σε ενεργειακές κοινότητες-ενεργειακά δίκτυα (Νet metering).

Την Παρασκευή μεταβαίνουν με λεωφορεία και με τα αγροτικά τους στη Θεσσαλονίκη για το συμβολικό κλείσιμο του λιμανιού. Αντιπροσωπεία από όλα τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετέχουν το Σάββατο στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας.

Σχετικά Άρθρα

«Όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά»: Οι αγρότες δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

otavoice

Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, κίνδυνος για πλημμύρες και στην Αττική

otavoice

ΕΙΝΑΠ: Ορθοπεδικοί εξετάζουν καρδιολογικά περιστατικά στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

otavoice

Αφγανιστάν: Πολλοί νεκροί από έκρηξη στην πρωτεύουσα Καμπούλ

otavoice

Πακιστάν: Είκοσι ένας νεκροί σε πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Καράτσι

otavoice

Ο αμερικανικός στρατός αποσύρθηκε από το Ιράκ – Παραμένει στο Κουρδιστάν

otavoice