OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σαρώνει Γαλλία και Πορτογαλία η κακοκαιρία Νιλς – Κλειστά σχολεία και δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στην Ισπανία

Σαρώνει η κακοκαιρία Νιλς τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν ξεριζώσει δέντρα, έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές, καθώς και αρκετούς τραυματισμούς.

Ξανά στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Ιβηρική Χερσόνησος όπου την περασμένη βδομάδα είχε επηρεαστεί από την καταστροφική καταιγίδα Λεονάρντο.

Γαλλία: Ένας νεκρός, ένα εκατομμύριο χωρίς ρεύμα

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στη νοτιοδυτική Γαλλία, με προειδοποιήσεις για κύματα που φτάνουν ακόμη και τα 9 μέτρα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις, κυρίως για πτώσεις δέντρων. Από τη σφοδρή κακοκαιρία ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, ενώ περίπου εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σαρώνει Γαλλία και Πορτογαλία η κακοκαιρία Νιλς – Κλειστά σχολεία και δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στην Ισπανία
(AP Photo/Yohan Bonnet)

Τραυματισμοί από τους θυελλώδεις ανέμους στην Καταλονία

Στην Καταλονία, 86 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, που έφτασαν τα 105 χιλιόμετρα την ώρα. Σημαντικές ήταν οι επιπτώσεις και στις μεταφορές. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο El Prat, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ισπανίας, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν σε λιμάνια και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα τρένα να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα για λόγους ασφαλείας.

Μερική κατάρρευση γέφυρας στην Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και τη μερική κατάρρευση γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λισαβόνα με το Πόρτο. Η γέφυρα ήταν κλειστή και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στο βόρειο τμήμα της χώρας, αγροτικές περιοχές έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση περίπου 3.000 κατοίκων, καθώς υπήρξε κίνδυνος κατάρρευσης αναχωμάτων γύρω από μεσαιωνική πόλη της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτις

Πηγή Video: AP, AFP

Σχετικά Άρθρα

Ο Μερτς καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει σχέδια προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

otavoice

«Μαύρη βροχή» στο Ιράν: Οι κίνδυνοι για την υγεία και οι συστάσεις του ΠΟΥ

otavoice

Η Τεχεράνη θα απαντήσει «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Έκλεισε μεγάλο διυλιστήριο στα ΗΑΕ μετά από επίθεση με drone

otavoice

«Ράλι» ανόδου στην τιμή της βενζίνης – Πού έσπασε το «φράγμα» των 2 ευρώ/λίτρο

otavoice

Καλαμάτα: Νέος ασθενής σεισμός «ταρακούνησε» την πόλη – Ευθ. Λέκκας: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

otavoice

Μητσοτάκης από Παρίσι: Ώρα να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της πυρηνικής ενέργειας

otavoice