OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσίπρας από Λάρισα: «Εσείς λέτε βγες μπροστά, εγώ απαντώ τώρα είναι η ώρα του μαζί»

Με ένα προσκλητήριο συλλογικής δράσης και μια δέσμη οκτώ συγκεκριμένων προτάσεων για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε στη Λάρισα την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Ιθάκη».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για την ανάγκη μιας προοδευτικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η πολιτική αλλαγή δεν αρκεί από μόνη της αν η ίδια η κοινωνία δεν «πάρει την υπόθεση στα χέρια της».

Απαντώντας στο αίτημα των παρευρισκομένων για ανάληψη πρωτοβουλιών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως έχει πλήρη επίγνωση του βάρους της ευθύνης που του αναλογεί. Απευθυνόμενος στο πλήθος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο αίτημα των πολιτών να βγει εκείνος μπροστά, ο ίδιος απαντά ότι τώρα είναι η ώρα του «μαζί» και πως όλοι μαζί οφείλουν να βγουν στο προσκήνιο, τοποθετώντας τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι που θα οδηγήσει στην Ιθάκη. Τόνισε μάλιστα πως αυτό που διακυβεύεται τελικά είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από μια απλή πολιτική κίνηση, καθώς αφορά τις ίδιες τις ζωές των πολιτών.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του βρέθηκε η αγροτική πολιτική, με τον κ. Τσίπρα να προτείνει τη μεταφορά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλία, την ίδρυση Εθνικής Τράπεζας Γης, καθώς και τη θεσμοθέτηση ενός Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός διατήρησε σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική ηγεσία, σχολιάζοντας δηκτικά την πολυετή παρουσία του κ. Παναγόπουλου στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μερτς καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει σχέδια προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

otavoice

«Μαύρη βροχή» στο Ιράν: Οι κίνδυνοι για την υγεία και οι συστάσεις του ΠΟΥ

otavoice

Η Τεχεράνη θα απαντήσει «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Έκλεισε μεγάλο διυλιστήριο στα ΗΑΕ μετά από επίθεση με drone

otavoice

«Ράλι» ανόδου στην τιμή της βενζίνης – Πού έσπασε το «φράγμα» των 2 ευρώ/λίτρο

otavoice

Καλαμάτα: Νέος ασθενής σεισμός «ταρακούνησε» την πόλη – Ευθ. Λέκκας: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

otavoice

Μητσοτάκης από Παρίσι: Ώρα να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της πυρηνικής ενέργειας

otavoice