OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) εξέφρασε την «αγανάκτησή της» για «τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσαν χθες Τετάρτη καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στον Λίβανο.

«Η οποιαδήποτε συμφωνία για την περιοχή πρέπει να πάρει υπόψη την ασφάλεια, την προστασία και την αξιοπρέπεια των αμάχων στον Λίβανο», τόνισε η ΔΕΕΣ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Έπειτα από πέντε και πλέον εβδομάδες εχθροπραξιών, ο πληθυσμός έχει επείγουσα ανάγκη ανακούφιση από τη βία», επέμεινε.

Από την πλευρά της, η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) ανέφερε ότι ομάδες της συνέβαλαν να αντιμετωπιστεί η μαζική διακομιδή τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στο δημόσιο νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού.

«Έφθαναν ασθενείς με τραύματα από θραύσματα και σοβαρές αιμορραγίες. Ένας από αυτούς εισήχθη αφού έχασε και τα δυο πόδια. Η κατάσταση είναι χαοτική, διακομίζονται ολοένα περισσότεροι» τραυματίες, τόνισε ο Κρίστοφερ Στόουκς, συντονιστής της MSF στον Λίβανο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

«Οι βομβαρδισμοί στα τυφλά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι εντελώς απαράδεκτοι», συνέχισε. «Οι ακατάπαυστες επιθέσεις εναντίον αμάχων πρέπει να σταματήσουν. Οι εξαναγκαστικοί και επανειλημμένοι εκτοπισμοί πληθυσμών -έγκλημα πολέμου- πρέπει να σταματήσουν».

Τουλάχιστον 254 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 890 τραυματίστηκαν χθες όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν κύμα βομβαρδισμών άνευ προηγουμένου σε αυτόν τον πόλεμο, σύμφωνα με ακόμη προκαταρκτικό απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Βηρυτό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Κορυφώνονται οι πασχαλινές αγορές – Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα καταστήματα

otavoice

Καιρός Πάσχα: Ανοιξιάτικες συνθήκες και άνοδος της θερμοκρασίας

otavoice

Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%

otavoice

Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα για το Fuel Pass ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ

otavoice

Νετανιάχου: Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη Χεζμπολάχ, στόχος είναι μια «ιστορική ειρηνευτική συμφωνία» με τον Λίβανο

otavoice

Ο πρόεδρος της Κούβας επιμένει πως δεν θα παραιτηθεί, παρά την πίεση των ΗΠΑ

otavoice