OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16 στους Έλληνες στη στρατιωτική παρέλαση

Ο επισμηναγός, Γιώργος Παπαδάκης, που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου συγκίνησε με το μήνυμα που μετέφερε από το κόκπιτ ενός F-16.

Μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια και μας κάνουν σε κάθε εθνική επέτειο να σηκώνουμε το βλέμμα ψηλά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», τα οποία κατέφτασαν στην πόλη την 28η Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Οι πιλότοι των F16 όχι μόνο εντυπωσιάζουν με τους ελιγμούς τους με τα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά συγκινούν και με τα μηνύματα που στέλνουν μέσα από το πιλοτήριο. Ο Επισμηναγός, Γιώργος Παπαδάκης έστειλε το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Καλημέρα Μακεδονία. Το “ΟΧΙ” αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας, όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσα από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους.

Προηγουμένως, ο επισμηναγός είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, με τους ελιγμούς που πραγματοποίησε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μετέφερε, στη συνέχεια, το δικό του μήνυμα. Είχε σύντομη συνομιλία με τον ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας, δηλώνοντας υπερήφανος για τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

«Κύριε επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινώς και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεστε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και επομένως τον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας! Χρόνια Πολλά«.

Σχετικά Άρθρα

Bίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο «Sounion»

otavoice

Εικόνες σοκ! – «Θάλασσα» νεκρών ψαριών στον χείμαρρο του Ξηριά (βίντεο)

otavoice

Ουκρανία: Επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός F-16 και τον θάνατο του πιλότου

otavoice

Μακρόν και Στάρμερ συζήτησαν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

otavoice

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

otavoice

Οι 11 αλλαγές που θα ισχύσουν με το πρώτο κουδούνι της νέας διδακτικής χρονιάς

otavoice