OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζάκυνθος: Μετακινήθηκε το νησί από τον σεισμό

Η Ζάκυνθος μετακινήθηκε τρία εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10), αλλά το νησί άντεξε στο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς. Ο κύριος Γκανάς αναφέρει πως με τα έως τώρα δεδομένα ο μηχανισμός γέννησης του σεισμού δείχνει δύο ρήγματα.

Ο σεισμός προκλήθηκε στο δυτικό τμήμα του λεγόμενου Ελληνικού Τόξου (δηλαδή πάνω στα ρήγματα που το συγκροτούν). Πρόκειται για το σημείο όπου η αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα βυθίζεται κάτω από την ευρασιακή και συγκρούονται κινούμενες προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Γκανά οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το ποιο ρήγμα προκάλεσε τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ. Μάλιστα φαίνεται ότι το τσουνάμι που προκάλεσε ήταν τελικά 70 εκατοστά και χρειάστηκαν 56 λεπτά για να φτάσει ως τις ακτές της Ιταλίας.

Σχετικά Άρθρα

Τραμπ σε NBC: «Χάσιμο χρόνου μια χερσαία εισβολή στο Ιράν – Θέλουμε να έχουν έναν καλό ηγέτη»

otavoice

Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις: Τα τέσσερα πεδία που πρέπει να ελεγχθούν πριν την υποβολή

otavoice

Οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία

otavoice

Βραζιλία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι σε κατάρρευση οίκου ευγηρίας

otavoice

Μετά τη Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε πρόταση περιορισμού των εξουσιών Τραμπ

otavoice

Επέστρεψαν οι 91 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι

otavoice