OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στον Τύμβο Καστά ενταφιάστηκε ο Φίλιππος!

Πριν από μέρες, αφού παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την  ομιλία του Αστέριου Τσίντσιφου, αναρωτήθηκα δημοσίως γιατί ενώ είχε εγκριθεί το κονδύλιο (300.000)για την εξέταση DNA των οστών που βρέθηκαν στον λόφο Καστά δεν πραγματοποιήθηκε η εξέταση.

Στην εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε ο «Όμιλος φίλων για την  ανάδειξη της αρχαίας Αμφίπολης Αμφιπολίτες» στην οποία ο συγγραφέας-ερευνητής-νομισματολόγος κ.Αστέριος Τσίντσιφος με την υποστήριξη του λόγου του από τον αφηγητή κ.Αθανάσιο Μπίντα Δρ.Φιλοσοφίας ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας παρουσίασαν τα νομίσματα της εποχής και  “διάβασαν”  την ιστορία που αποτυπώνεται πάνω σε αυτά!

Με βάση τις όψεις των αρχαίων νομισμάτων που εμφάνισε και επεξήγησε ο Αστέριος Τσιντσιφος προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ο «Τύμβος Καστά» ήταν Ιερό της Ρέας, με άγαλμα ύψους 2 μ. της Περσεφόνης να θηλάζει το Διόνυσο Ζαγρέα, που ήταν στην θέση, όπου είναι σήμερα η οπή στο ψηφιδωτό. Σύμφωνα με τον νομισματολόγο, το άγαλμα βρέθηκε άθικτό και αφαιρέθηκε από την ανασκαφική ομάδα.

Σε άλλη θέση του περιβόλου υπάρχει και ο Ναός του Ηλίου, ο Ναός του ημίθεου Ρύσσου και ο Ναός θεού Στρυμόνα, σύμφωνα με τα αρχαία  νομίσματα.

Επί Ολυμπιάδος, τέθηκε ο μαρμάρινος περίβολος κι έγινε και  μαντείο, απ’ όπου η χρησμοδοσία της  με τον  αίσιο οιωνό  της εκστρατείας του Αλεξάνδρου του Μέγα (Αναπαριστάται στα επιστύλια του Τύμβου  και σε αρχαία νομίσματα).

Στον Τύμβο Καστά ενταφιάστηκε ο Φίλιππος, ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο ψηφιδωτό δεν είναι ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη, αλλά παριστάται ο Φίλιππος με στεφάνι ολυμπιονίκη πάνω στην συνωρίδα του (άρμα ολυμπιακών αγώνων) αγκαλιά με την Ολυμπιάδα, με ξέπλεκα μαλλιά (δείγμα πένθους), που ήταν εν ζωή και παρήγγειλε το ψηφιδωτό που φιλοτεχνήθηκε, περιμετρικά του αγάλματος της Περσεφόνης, και μερίμνησε για την ταφή του βασιλιά.

(Στη Βεργίνα κείται ο βασιλιάς Λυσίμαχος, πρώην υπασπιστής Φίλιππου και Μ. Αλεξάνδρου, οράτε στο youtube: ‘Βεργίνα ο νέος βασιλιάς’, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Ομίλου το Μάιο 2018).

Η Ολυμπιάδα κατέστησε τον Τύμβο Καστά το οστεοφυλάκιο της δυναστείας των Τημενιδών.

Στον πρώτο θάλαμο τοποθετήθηκε χάλκινο άγαλμα του Βουκεφάλα, το οποίο είχε παραγγείλει ο Αλέξανδρος ο Μέγας μετά το θάνατο του αγαπημένου του αλόγου. Επί ρωμαιοκρατίας, το μετέφεραν οι Ρωμαίοι στην Ρώμη και σήμερα σώζεται και εκτίθεται  στο Μουσείο του Καπιτωλίου.  Τα αρχαία νομίσματα παριστούν όλες τις φάσεις – θέσεις του αγάλματος που θεοποιήθηκε και το προσκυνούσαν  «αντί αυτού».

Στον Τύμβο Καστά, επίσης, ενταφιάστηκε η Ρωξάνη και ο μικρός Αλέξανδρος.

Στον Τύμβο Καστά ενταφιάστηκε και η Ολυμπιάδα.

Στην κορυφή του Τύμβου Καστά υπήρχε πυραμοειδής φάρος με συνεχές φώς, ως καβείριο ιερό.

Οι αποκαλύψεις της νομισματικής έρευνας είναι συνταρακτικές. Στο Μνημείο βρίσκεται  ο Τάφος του Φιλίππου και το οστεοφυλάκιο της δυναστείας των Τημενιδών. Από την εξέταση DNA των οστών  θα φανεί η συγγένεια  του Φιλίππου, του μικρού Αλέξανδρου και της μητρός αυτού Ρωξάνης.

Το μνημείο είναι φάρος του πολιτισμού και της ιστορίας της πατρίδος μας και μπορεί να καταστεί πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών.

Μπορεί πλέον κάποιος να θεωρήσει ύποπτη την συμπεριφορά  του Υπουργείου Πολιτισμού εδώ και 4 χρόνια για:

1. Την μη αξιοποίηση του  μνημείου ώστε να καταστεί επισκέψιμο

2.Την έρευνα και ανασκαφή στην γύρω περιοχή για την οποία  υπάρχουν απόψεις ότι βρίσκονται και άλλα ευρήματα

3.Την μη αποκάλυψη όλων των ευρημάτων του Λόφου Καστα.

ΥΓ. Να υπενθυμίσω ότι κατά την συνέντευξη τύπου τότε των προϊσταμένων της ανασκαφής Μενδώνη και Παναγιωταρέα στην ερώτησή μου «τι μεταφέρθηκαν σκεπασμένα από τον Λοφο Καστά στο Μουσείο της Αμφίπολης όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έκλεισε τον δρόμο Μεσολακιάς-Αμφίπολης για 3 ώρες και ξαφνικά δεκαπλασιάστηκε η Αστυνομική  Δύναμη για την φύλαξη του Μουσείου» Απαντήθηκε: «Αυτό δεν έγινε ποτέ» διαψεύδοντας θρασύτατα την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών τους οδηγούς και τους κατοίκους της Μεσολακιάς – Αμφίπολης που έβλεπαν τα φορτηγά να ταξιδεύουν σκεπασμένα και ξαφνικά δεκάδες Αστυνομικούς  στην φύλαξη του Μουσείου!

ΝΥΧΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ (00.30) ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέσω Εγνατίας οδού προς Θεσ/νικη και αυτομάτως εξαφανίστηκε η ισχυρή Αστυνομική φύλαξη από το Μουσείο!

Βασίλης Περδικίδης

Σχετικά Άρθρα

Εφευρέσεις Ελλήνων από την αρχαιότητα- Το «drone» του Αρχύτα

otavoice

Ν. Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

otavoice

FBI: Δεν είμαστε σίγουροι αν τον Τράμπ, χτύπησε σφαίρα ή θραύσμα

otavoice

Συνάντηση Άσαντ – Πούτιν στη Μόσχα

otavoice

Διεθνής πρωτοβουλία του προέδρου Λούλα για την εξάλειψη της πείνας και της ακραίας φτώχειας

otavoice

Συνετρίβη ελικόπτερο Mi-28 στη Ρωσία – Νεκρά τα μέλη του πληρώματος

otavoice