OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φασιστικό παραλήρημα κατά των Ελλήνων από τον απόγονο του Χότζα

Λάδι στη φωτιά στις ανύπαρκτες, έτσι κι αλλιώς, σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας βάζει ξανά ο Έντι Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός είναι πια ανεξέλεγκτος και με ύφος που προσιδιάζει σε νοοτροπία χυδαίου υβριστή, την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του.

Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον όλων όσων αποφάσισαν να παραβρεθούν στην κηδεία του 35χρονου Έλληνα στο χωριό Βουλιαράτες, που δολοφονήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «προβοκάτορες κηδειών» όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κατσίφα. «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκτέλεση του Κατσίφα ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε τον νεκρό «εξτρεμιστή» και «τρελό» και χθες έστρεψε τα πυρά του κατά όσων παραβρέθηκαν στην κηδεία.

«Η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε προκλητικά για τους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες, συμπληρώνοντας: «Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

Καθίσταται πλέον σαφές πως ο Ράμα έχει ξεπεράσει πλέον τα εσκαμμένα την ώρα που η Αθήνα επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Αναρωτιόμαστε τι θέση μπορεί να έχει στην ευρωπαϊκή οικογένεια ένα κράτος που διοικείται από φασιστικά και αυταρχικά καρκινώματα, που δεν έχει δημοκρατικές ευαισθησίες και  πολιτισμικές καταβολές και που σε μόνιμη βάση αμφισβητούν και προκαλούν με αλυτρωτικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Ίσως είναι η ώρα να επαναξεταστεί η εθνική μας στάση απέναντι στην είσοδο της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice