OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κενυάτης Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι ο μεγάλος νικητής

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο Κενυάτης κάλυψε τα 42 χλμ σε χρόνο 2.10.56, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά  τον τερματισμό του στο  «Καλλιμάρμαρο».

Το ρεκόρ της αυθεντικής διαδρομής είναι 2.10.37, και ανήκει στον Φίλιξ Κάντι Κιπτσιρτσίρ (Κένυα), τον νικητή του 2014. Νικητής του αγώνα το 2017 ήταν ο Κενυάτης Σάμουελ Καλαλέι με 2:12:17.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αιθίοπας Tiruneh Workneh Tesfa με χρόνο 02:12:52 και στην τρίτη θέση ο επίσης Αιθίοπας Mengist Azmeraw με χρόνο 02:13:20.

Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε είναι ο μαραθωνοδρόμος, Κώστας Γκελαούζος με 02:21:54, ο οποίος γνώρισε την απόλυτη αποθέωση κατά την είσοδό του στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Περισσότεροι από 55.000 δρομείς από 105 χώρες απέδειξαν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι πέρασαν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου στην ανατολική Αττική. Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 08:30.

Δείτε LIVE:

Σχετικά Άρθρα

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice

Ο Λευκός Οίκος ανασκευάζει τη δήλωση Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα – Όχι σε νέες εκλογές

otavoice

Κατακραυγή για την αιματηρή εισβολή εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

otavoice

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice