OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαραθώνιος: Το συγκλονιστικό μήνυμα που έστειλαν οι πυρόπληκτοι από το Μάτι!

Ο 36ος Μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πυρόπληκτοι από το Μάτι έστειλαν ένα συγκλονιστικό μήνυμα.

Ο φετινός Μαραθώνιος, είναι αφιερωμένος στους 99 συνανθρώπους μας που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου. Στο πνεύμα αυτό, οι πυρόπληκτοι από το Μάτι, έστειλαν το δικό τους, συγκλονιστικό μήνυμα.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο Μαραθώνιος, βρέθηκαν σε ένα σημείο της αυθεντικής διαδρομής και τοποθέτησαν πανό, τα οποία αναφέρουν:

«Δίνουμε το δικό μας Μαραθώνιο και θα κερδίσουμε«, με το μήνυμα να είναι γραμμένο τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Οι πυρόπληκτοι φορούσαν μαύρα ρούχα με μια μεγάλη κόκκινη καρδιά, μαύρα καπέλα και μάσκες. Συμβολικά, κρατούσαν ένα κλαδί ελιάς.

«Φέτος ο Μαραθώνιος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμάς μετά από αυτήν την τραγωδία που είχαμε με τις φωτιές στο Μάτι» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης απευθυνόμενος στους αθλητές που συμμετέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία των αθλητών και δόθηκε το σήμα της εκκίνησης. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σ’ αυτό το κομμάτι της διαδρομής:

«Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο Μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και γι’ αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τη μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό, θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά».

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice