OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι γνωστοί-άγνωστοι της κουκούλας πάλι τηρούν το έθιμο

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Κουκουλοφόροι πετούσαν για ώρες μολότοφ και έκαιγαν κάδους – Οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια στη Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Σκηνικό έντασης στο κέντρο της Αθήνας, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης από κουκουλοφόρους που πετούσαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς ακόμη και από ταράτσες. Οι φωτιές είχαν σχηματίσει πύρινα οδοφράγματα στη μέση του δρόμου, ενώ μέσα στις φλόγες έριχναν εύφλεκτα υλικά για να φουντώσουν τη φωτιά. Η ρίψη μολότοφ συνοδεύονταν και με πετροπόλεμο.

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ και μέσα από το Πολυτεχνείο

Στο μεταξύ από το κτίριο Αβέρωφ όπου πραγματοποιούσαν κατάληψη βγήκαν περίπου 30 άτομα και πραγματοποίησαν επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο βίας. Μάλιστα, εικάζεται ότι έγινε ακόμη και… εισαγωγή αντιεξουσιαστών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για οκτώ προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα. Νωρίτερα νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη.

Βίαια επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη – «Βροχή» μολότοφ και στην Πάτρα

Επεισόδια ξεκίνησαν και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ. Κουκουλοφόροι που μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος των διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου υπήρξε ένταση από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών, στο ύψος της Κορίνθου και Ερμού και έβαλε φωτιές σε κάδους. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν στην Αγίας Σοφίας, όπου και εκεί σημειώθηκαν ρίψεις μολότοφ.

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice