OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρέμβαση Θεοχάρους στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της Αλβανίας

Προς την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε η Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) Δρ Ελένη Θεοχάρους και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, μετά από απόρριψη αιτήματος της ομάδας του ECR για συζήτηση της υπόθεσης σχετικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου –  Αίσθηση προκάλεσε η μη στήριξη της πρότασης από την πλειοψηφία των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών (στο σύνολο 27) καθώς μόνο οι οχτώ ψήφισαν «υπέρ».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Δρ Ελένη Θεοχάρους ζήτησε την παρέμβαση της ΕΕ, και  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις συνθήκες του θανάτου του Έλληνα μειονοτικού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης υπέβαλε σχετική ερώτηση προς του θεσμούς της ΕΕ και καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη στάση των Αλβανικών Αρχών τόσο για το γεγονός ότι επί σειρά ημερών δεν παρέδιδαν τη σορό του Κατσίφα για ταφή, ενώ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη του δικαιώματος στη ζωή.

Η Αλβανία, τονίζει η κ. Θεοχάρους, θέλει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και, ως εκ τούτου, η  ΕΕ έχει υποχρέωση να παρακολουθεί και να αξιολογεί τη στάση του Αλβανικού κράτους κατά πόσο πληροί τα ελάχιστα δημοκρατικά κριτήρια, ώστε να αρχίσει τις ενταξιακές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, η κ. Θεοχάρους απευθυνόμενη στο Σώμα είπε: «Η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά».

«Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία», ανέφερε η κ. Θεοχάρους και κατέληξε λέγοντας:

Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες”.

Σημειώνεται ότι από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο 10 εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ οι Νότης Μαριάς, Γιώργος Κύρτσος, Ελένη Θεοχάρους, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος και Λευτέρης Συναδινός.

https://www.facebook.com/elenitheocharous/videos/203571367105197/

 

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice