OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στις 25 Νοεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit – Παραιτήσεις υπουργών της Μέι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σε Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το οποίο αποφασίστηκε χθες το βράδυ.

«Αν όλα πάνε καλά, θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία για το Brexit. Αυτή θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 09:30» τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο Τουσκ από τις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή «βροχή» πέφτουν οι παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία. Τα κυβερνητικά στελέχη παραιτούνται εκφράζοντας τη διαφωνία τους με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που πρόκειται να κυρωθεί στις 25 Νοεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής.

Ήδη, από το πρωί έχουν παραιτηθεί τρεις υπουργοί. Συγκεκριμένα, έχουν παραιτηθεί ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, ο αρμόδιος υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία, Σέλις Βάρα και η υπουργός Εργασίας, Έσθερ Μακβέι.

«Η συμφωνία δεν τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», έγραψε στην επιστολή παραίτησής της η Μακβέι.

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγεί ο Σέλις Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.
«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά Άρθρα

Oλυμπιακοί Αγώνες: Πάτησε Παρίσι η ελληνική αποστολή (video)

otavoice

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice