OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνστανίνου Κατσίφα – Θρήνος και μοιρολόι

Μέσα σε κλίμα οδύνης και θρήνου έφτασε λίγο μετά τις 16.30 η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σπίτι της οικογένειας του στους Βουλιαράτες.

Μετά από 10 μέρες ταλαιπωρίας και ασέβειας από τις αλβανικές Αρχές, η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενούς, που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, έφτασε τυλιγμένη με την ελληνική σημαία στο σπίτι που μεγάλωσε. Εκεί τον περίμεναν γονείς, συγγενείς και φίλοι για το τελευταίο αντίο.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αποκάλυψη του δικηγόρου της οικογένειας Κατσίφα, κ. Ναυρίδη, ότι η επιστροφή της σορού δεν έγινε νωρίτερα, «επειδή», όπως είπε, «οι αλβανικές Αρχές φοβούνταν ότι αν γινόταν η κηδεία του Κατσίφα το Σαββατοκύριακο, θα υπήρχαν επεισόδια».

«Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς υπάρχει μειονότητα στην Αλβανία και λόγω της εθνικής εορτής υπήρχε μεγάλη ένταση», πρόσθεσε ο συνήγορος της οικογένειας Κατσίφα.

Κατά τον ίδιο, «η έρευνα της Εισαγγελίας δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο δεδομένου ότι πέρασε και το Σαββατοκύριακο».

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας διέψευσε κατηγορηματικά στο κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών που πήγε στη γειτονική χώρα, την ύπαρξη βίντεο από την αλβανική αστυνομία που να έχει καταγράψει το αιματηρό περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή.

Η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στις 13:00 τοπική ώρα. Στο χωριό έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Η κηδεία του θα γίνει με έξοδα του Δήμου Δερόπολης στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Συγκλονίζει το μοιρολόι της μάνας του Κωνσταντίνου Κατσίφα: «Δεν τη θέλω τη ζωή χωρίς την ψυχή μου!» 

Το μυαλό της δεν μπορεί ακόμα να χωρέσει την φρικτή αλήθεια και το μέγεθος της τραγωδίας που χτύπησε το σπιτικό της. Ο λόγος για την μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα όπλα ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας της Αλβανίας.

«Γιατί να το σκοτώσουν το παιδί μου, τον λεβέντη μου; Είχε χαρά να στολίσει το σχολείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να τιμήσει τους ήρωες. Δεν την ήθελαν τη μειονότητα οι Αλβανοί» επαναλαμβάνει συνεχώς η τραγική μητέρα. «Δεν τη θέλω πια τη ζωή μου χωρίς το παιδί μου, χωρίς την ψυχή μου» λέει συνεχώς θρηνώντας η γυναίκα.

Οι Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου έχουν «παγώσει». Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την κατάληξη που είχε το περιστατικό.

Σιωπή παντού… Μόνο ο σπαραγμός της μάνας ακούγεται…

Και το βουβό μοιρολόι να συνοδεύει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο αιώνιο ταξίδι του!

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice