OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσελέντης: “Η Ζάκυνθος μετακινήθηκε 5 εκατοστά”

Η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει ακόμη και μήνες στη Ζάκυνθο, αναφέρει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook. Μάλιστα, όπως σημειώνει, μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των μετασεισμών που θα σημειώνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι πιο μικρά και τα μεγέθη τους.

Προσθέτει επίσης, ότι “είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 Ρίχτερ υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες”.

Την ίδια στιγμή, διευκρινίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου τελικά δεν μετακινήθηκε κατά 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά 5cm σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS. Αξιοσημείωτο είναι επίσης όπως είπε, ότι ο Πύργος μετατοπίστηκε λόγω του σεισμού προς τα δυτικά κατά 1,7cm.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα”.

Σχετικά Άρθρα

Τσουνάμι λαού για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη – «Δεν έχω οξυγόνο»

otavoice

Ο Ντ. Τραμπ πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία

otavoice

Καταιγίδα Eowyn σε Βρετανία και Ιρλανδία: Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα

otavoice

Μεξικό: Δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος

otavoice

Η Κολομβία προτείνει στη Βενεζουέλα να αντιμετωπίσουν «μαζί» τους αντάρτες ELN

otavoice

Ο Ισραηλινός στρατός παραμένει στο Λίβανο, αψηφώντας την προθεσμία απόσυρσής του

otavoice