OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Διπλωματικός ελιγμός ή εγκατάλειψη του πνεύματος των Πρεσπών από Τσίπρα;

Μετά το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του Σκοπιανού Πρωθυπουργού τις τελευταίες ημέρες ο Α.Τσίπρας σήμερα στη Βουλή έστειλε σαφές μήνυμα στην ΠΓΔΜ πως αν η συνταγματική αναθεώρηση δεν γίνει στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε η συμφωνία δεν θα προχωρήσει.

«Η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές της τροπολογίες που συζητούνται τούτες τις ημέρες όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της να τηρεί το πνεύμα και το γράμμα της συνθήκης των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει δεν θα προχωρήσει ούτε η συμφωνία ούτε η ένταξη της γείτονος χώρας σε διεθνείς οργανισμούς» είπε ο κ. Τσίπρας σε μια άτυπη απάντηση στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της γείτονος χώρας Ζόραν Ζάεφ. “Περιμένουμε την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και δεν προτρέχουμε” είπε ο Πρωθυπουργός.

Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνει αποστάσεις από τους χειρισμούς Ζάεφ βλέποντας την ακραία φρασεολογία που διατηρεί η γειτονική χώρα. Με δεδομένο ότι υποτίμησε από την αρχή τις αντιδράσεις για τη συμφωνία στο εσωτερικό, ίσως η αλλαγή στάσης του Ζάεφ του δώσει τη δυνατότητα να απεγκλωβιστεί από ένα λάθος.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice