OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα πρόκληση από Ζάεφ: «Δεν θα είμαστε “Βορειομακεδόνες”-H Ελλάδα αναγνώρισε “μακεδονική” γλώσσα & εθνότητα»

Αμετακίνητος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, λέγοντας πως η Ελλάδα αναγνώρισε την «μακεδονική” γλώσσα και την «αυτοδιάθεση” των Σκοπιανών, στα πλαίσια της συμφωνίας των Πρεσπών.

Νέες φωτιές βάζει στο Μακεδονικό ο Ζόραν Ζάεφ καθώς παρά το σάλο που έχει δημιουργηθεί, επιμένει στα περί Μακεδόνων. Όπως δήλωσε χθες σε δημόσια συζήτηση στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ: «Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μου, θα είμαστε «Βόρειο-Μακεδόνες», έχουμε ένα πρόθεμα το ‘Βόρεια’, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», δήλωσε σχετικά.

Συνέχισε λέγοντας πως οι συμπατριώτες του δεν πρέπει να αισθάνονται ταπεινωμένοι: «Η συμφωνία επιτρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Όποτε η ΕΕ  απευθυνόταν σε εμάς, έλεγε: “Ο λαός σας” αντί “μακεδονικό” λαό. Και “η γλώσσα σας”, αντί για “μακεδονική” γλώσσα. Αυτό έγινε, πιθανόν, λόγω της άσκησης πίεσης από Έλληνες αξιωματούχους. Όλα αυτά ήταν μια ταπείνωση».

Επί της ουσίας ο Ζάεφ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία παρά μόνο η δική του κι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα. Κι ότι τέλος αυτό θα αφήσουν στα παιδιά τους.

Το σίγουρο είναι πως ο Ζάεφ εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση με την αναφορά πως η Ελλάδα αναγνώρισε την «μακεδονική” γλώσσα και την «αυτοδιάθεση” των Σκοπιανών, στα πλαίσια της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Και αναμφισβήτητα κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν δράση και μαζί και τις ευθύνες τους για αυτή τη συμφωνία που πουλάει στεγνά τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία της χώρας μας.

https://www.youtube.com/watch?v=keOvWruGvsg

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice