OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χαλυβουργική: Ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τον διακόπτη – Τέλος εποχής μετά από 93 χρόνια λειτουργίας

Τέλος εποχής για την βιομηχανία Χαλυβουργική καθώς τέθηκε εκτός ηλεκτροδότησης τα μεσάνυχτα για χρέη ύψους 32 εκατ. ευρώ.

Η Χαλυβουργική μπήκε στη μεγάλη λίστα των ιστορικών εταιρειών που δεν άντεξαν στον χρόνο και όπως φαίνεται η κίνηση διακοπής ρεύματος που έγινε πράξη χθες στις 23.59 από τον διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ ήταν η αρχή του τέλους που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα.

Θύμα της κρίσης αλλά και της ενδοοικογενειακής διαμάχης – πατέρα και υιών Αγγελόπουλου – το γεγονός επηρεάζει τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στην συντήρηση του εργοστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης στην ΔΕΗ με χρέη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ πίσω από την κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ που τα χρέη της προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να αγγίζουν τα 300 εκατ. Η πληροφορία ότι στις δύο ιστορικές επιχειρήσεις θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση είχε αρχικά διαψευστεί καθώς πληροφορίες ήθελαν τον πάροχο και την κυβέρνηση να μην επιθυμούν την όποια διατάραξη στην εορταστική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice