OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αλέξης Τσίπρας: Συντηρεί τον διχαστικό λόγο και καθυβρίζει τους Έλληνες ως ακροδεξιούς στην Ευρώπη

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίσει συλήβδην το σύνολο της κοινωνίας που αντιδρά στα σχέδια του ακροδεξιούς και φασίστες δείχνει ότι δεν ήταν μια πρόσκαιρη αντίδραση αλλά μια συστημική θέση που έχει συγκεκριμένη στόχευση.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την ψήφιση των Πρεσπών θα επιχειρούσε να αλλάξει το κλίμα, αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι επιζητεί στρατηγικά την πόλωση και τον διχασμό. Έτσι σήμερα σε μια επίδειξη δύναμης και κυνισμού προέβη σε ένα εθνικό ατόπημα μιλώντας μπροστά σε ξένους ηγέτες, στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

Με ύφος που δεν συνάδει σε ηγέτη μιας χώρας, προσπαθώντας να πείσει ότι είναι κυρίαρχος, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις που δυσφημούν το λαό του και να διαστρεβλώσει γεγονότα με στόχο κρύψει την δυσάρεστη για αυτόν  πραγματικότητα. Ότι είναι πλέον πρωθυπουργός υπό προθεσμία με κοινοβουλευτική πλειοψηφία της αποστασίας. Δεν θυμόμαστε άλλοτε έλληνας πρωθυπουργός να υπέπεσε σε τέτοιο εθνικό ολίσθημα, δείγμα του ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, άσχετα αν προσπαθεί να δείξει ήρεμος και κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Ο φόβος για το μοιραίο πολιτικό του τέλος που επέρχεται με μαθηματική ακρίβεια , όσο και αν θεοί και δαίμονες προσπαθούν να τον διασώσουν, τον μετατρέπει σε πιο επικίνδυνο και ευάλωτο στις ορέξεις του διεθνούς παράγοντα. Άλλωστε οι καταγγελίες που βλέπουν καθημερινά το φως , από την πλευρά του μέχρι χθες συνεταίρου του δείχνουν πως είχε στηθεί μια πολιτική φάμπρικα εξουσίας, με μειωμένα εθνικά και δημοκρατικά αντανακλαστικά. Μπήκαν στο χορό, έμαθαν να χορεύουν και στην πορεία μεταμορφώθηκαν στα καλύτερα εργαλεία του συστήματος που ήθελε με αρχή την μνημονιακή μέγγενη να υφαρπάξει την εθνική κυριαρχία και να μετατρέψει την χώρα σε ένα προτεκτοράτο χωρίς ταυτότητα και εθνική συνείδηση.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη συζήτησή του με τον ομόλογό του της Μάλτας και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για διαδηλώσεις από ακροδεξιούς λαϊκιστές ενώ τόνισε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήταν υπέρ της Συμφωνίας.

“Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας” ανέφερε ενώ για το πλήθος που συμμετείχε τόνισε: “Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17.000, 70.000. Δεν ήταν τόσο ογκώδεις” επεσήμανε και συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα του Μακρόν αν η πλειοψηφία του λαού ήταν υπέρ: “Ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους”.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ:

 

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice