OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η άρτια οργάνωση του Συλλαλητηρίου απέτρεψε τα χειρότερα από την ωμή βία του κράτους

Ο Ακτινοφυσικός Ιατρικής Ιωάννης Αμπατζόγλου, συντονιστής του ιατρικού σκέλους του Συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα μας καταθέτει καρέ-καρέ την εμπειρία που έζησε εκείνες τις κρίσιμες ώρες και μας αναλύει πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την υπερβολική χρήση χημικών των δυνάμεων καταστολής σε μια ειρηνική συγκέντρωση.

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, προσήλθε ειρηνικά το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσει ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζητώντας «την απόσυρσή της καθώς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Ωστόσο το μεγάλο συλλαλητήριο αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με μικρή ομάδα κουκουλοφόρων να επιχειρούν να εισβάλουν στη Βουλή και να συμπλέκονται με τα ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Η μικρή αυτή ομάδα εισήλθε στον χώρο του συλλαλητηρίου χωρίς να είναι μέρος αυτού. Με παρόμοιο τρόπο δημιουργήθηκαν τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη στις  8 Σεπτεμβρίου 2018 στο συλλαλητήριο, στη ΔΕΘ.

Εκ του αποτελέσματος, η συγκεκριμένη ομάδα βοηθάει ώστε να διαλυθούν τα συλλαλητήρια. Ποιον εξυπηρετεί η διάλυση αυτών των συλλαλητηρίων; Την απάντηση θα την δώσει ο καθένας μόνος του.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της δράσης της παραπάνω ομάδας, από τα χημικά των ΜΑΤ, μετέτρεψε το ευρύτερο κέντρο σε «θάλαμο αερίων». Η αποπνικτική αυτή ατμόσφαιρα είχε αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να εγκαταλείψει τρέχοντας την πλατεία και κάποιοι από τους διαδηλωτές να αναζητήσουν καταφύγιο σε παρακείμενα ξενοδοχεία και καταστήματα.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν ήταν να τραυματιστούν πολλές δεκάδες πολίτες, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες ενώ κάποιοι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Αθήνας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους. Εκτός από τα αναπνευστικά προβλήματα υπήρξαν και εγκαύματα από μολότοφ όπως επίσης και ένα περιστατικό κατά το οποίο πολίτης μαχαιρώθηκε κοντά στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στον χώρο του συλλαλητηρίου επικράτησε πανικός με τη συνεχιζόμενη ρίψη των δακρυγόνων για πολύ ώρα δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι διοργανωτές κατέβαλλαν τα μέγιστα προκειμένου να μην παρεκτραπεί η κατάσταση καλώντας την αστυνομία να σταματήσει την ρίψη των χημικών και τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από το σημείο της ρίψης δακρυγόνων για δική τους ασφάλεια ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ως προβοκάτορες, τα άτομα που δημιουργούσαν τα έκτροπα.

Σε αυτό το σημείο, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η οργάνωση του ιατρικού σκέλους του συλλαλητηρίου, συντονιστής της οποίας ήταν ο Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Αμπατζόγλου, ο οποίος είχε απευθείας πρόσβαση με τα τέσσερα ιδιωτικά ασθενοφόρα και με το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ το οποίο διάθεσε για το συγκεκριμένα συλλαλητήριο 3 ασθενοφόρα και 5 μηχανές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί από την Επιτροπή του Συλλαλητηρίου υπήρχαν:

Ιδιωτικά ασθενοφόρα: Αριθμός 4

-Ένα σταθερό που λειτουργούσε σαν ιατρείο (Πίσω από την εξέδρα στο σιντριβάνι συμβολή οδών Ερμού και Νίκης).

-Το δεύτερο ήταν στην οδό Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας

-Το τρίτο στην οδό Νίκης και Μητροπόλεως.

-Το τέταρτο στις αρχές της οδού Διονυσίου Αεροπαγίτου.

ΕΚΑΒ: 3 ασθενοφόρα και 5 μηχανές που παρείχαν πρώτες βοήθειες.

-Τα τρία ήταν στα σημεία Χίλτον, Ζάππειο και αρχές Συγγρού.

-Οι 5 μηχανές βρίσκονταν στα σημεία Χίλτον, Στήλες Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, Νομική Σχολή, Ομόνοια.

Επίσης ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 16 άτομα από τα οποία οι 11 ήταν διασώστες, οι 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους φορεία και φαρμακεία.

Οι μαρτυρίες πάντως του συντονιστή του ιατρικού σκέλους του συλλαλητηρίου, κ. Ιωάννη Αμπατζόγλου πραγματικά σοκάρουν! Ο Ακτινοφυσικός Ιατρικής μιλώντας αποκλειστικά στο OTAVOICE δήλωσε: «Η λίστα με τους τραυματίες και η σοβαρότητα των περιστατικών που περιέθαλψαν τα ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία δεν θυμίζουν απολογισμό από την λήξη ενός συλλαλητηρίου αλλά πολεμικό ανακοινωθέν!» και συνεχίζει ο κ. Αμπταζόγλου με την μαρτυρία ενός νοσηλευτή ασθενοφόρου, ο οποίος είναι και νοσηλευτής εντατικής μονάδας, ο οποίος του ανέφερε το εξής: «Τα περιστατικά που περιθάλψαμε ήταν ιδιαιτέρως βαριά όσον αφορά τα αναπνευστικά προβλήματα που παρουσίασαν».

Πιο κάτω αναφέρονται τα περιστατικά των τραυματιών που κατεγράφησαν:

1) Από τα ιδιωτικά ασθενοφόρα:

44 τραυματίες μεταξύ των οποίων: 1 δίχρονο παιδί, 1 έγκυος, 1 κάψιμο από μολότοφ και 1 διακομιδή με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Τα υπόλοιπα περιστατικά ήταν περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία χορηγήθηκε οξυγόνο.

2) Από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ:

Δεκάδες περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία χορηγήθηκε οξυγόνο.

Επίσης διακομιδές: 1 άτομο με σοβαρή δύσπνοια (διακομίστηκε στο Σωτηρία), 1 άτομο το οποίο το μαχαίρωσαν (διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό), 1 δεκαεννιάχρονη κοπέλα με σοβαρή δύσπνοια (διακομίστηκε στο Σωτηρία).

Συμπερασματικά, από τον όγκο του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου και από τις τεράστιες ποσότητες χημικών που ρίξανε τα ΜΑΤ εάν δεν υπήρχε η άρτια οργάνωση της Επιτροπής του συλλαλητηρίου και στο ιατρικό κομμάτι τότε ενδεχομένως να θρηνούσαμε και θύματα.

Το OTAVOICE σας παραθέτει το αποκαλυπτικό βίντεο από τη στιγμή της εκδήλωσης των επεισοδίων όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα έκτροπα προκαλούνται από μεμονωμένη ομάδα κουκουλοφόρων και κρανιοφόρων, ενώ οι χιλιάδες συμμετέχοντες δεν έχουν την παραμικρή ανάμειξη σε αυτά και δέχονται καταιγισμό από χημικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice