OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο μεγάλος Έλληνας Κρις Σπύρου ομιλητής στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο Συλλαλητήριο του Συντάγματος για την Μακεδονία ξεκίνησε.

Την Κυριακή μια λαοθάλασσα από Έλληνες πολίτες θα βουλιάξει την πρωτεύουσα για να βροντωφωνάξει πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ανάμεσα τους και πολλές προσωπικότητες με τεράστιο έργο προσφοράς στην πατρίδα που αποδέχτηκαν την πρόταση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Κυριακής και θα είναι ομιλητές στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OTAVOICE ένας εξ αυτών θα είναι ο Κρις Σπύρου. O πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μιλήσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, από το βήμα του συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία σπουδαία μορφή του απόδημου ελληνισμού που χαίρει της εκτίμησης τόσο της Ομογένειας όσο και μεγάλης μερίδας της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας των ΗΠΑ. Όπως ο ίδιος δηλώνει, η Ελλάδα δεν έφυγε ποτέ από την καρδιά του, αποτελούσε και συνεχίζει, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του. Γι’ αυτό και από όποια θέση και αν βρέθηκε, προσπαθούσε πάντα να προσφέρει όσο το δυνατόν στην πατρίδα του.

Το όνομα του Κρις Σπύρου επιβεβαίωσε και με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχάλης Πατσίκας. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, ομιλητής θα είναι και ένας εκ των Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, πιθανά προερχόμενος από την Βόρεια Ελλάδα ενώ λόγο θα εκφωνήσει και Εκπρόσωπος του Αγίου Όρους.

Όσο για την κινητοποίηση των Ελλήνων, αυτή δεν έχει προηγούμενο! Εκατοντάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να ξεκινήσουν αργά το Σάββατο το βράδυ ή ξημερώματα Κυριακής προκειμένου να φθάσουν εγκαίρως στην Αθήνα, όπου στις 20 Ιανουαρίου, στις 14:00, στο Σύνταγμα, θα γίνει το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία». Στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ναυλωθεί λεωφορεία ενώ χιλιάδες Βορειοελλαδίτες θα κατέβουν Αθήνα με διάφορα Μέσα όπως αεροπλάνα, τρένα ενώ πολλοί θα έρθουν και με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Παρόμοια η εικόνα και στους γύρω νομούς της Αττικής, ενώ την ίδια ώρα, πολλοί Δήμοι του λεκανοπεδίου έχουν ναυλώσει κι αυτοί με τη σειρά τους λεωφορεία. Επίσης πολλοί αυτοδιοικητικοί, σύλλογοι Μακεδόνων και όχι μόνο αλλά και διάφοροι φορείς δίνουν ραντεβού σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκειμένου να κινηθούν μαζικά στο Σύνταγμα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το συλλαλητήριο της Κυριακής θα ξεπεράσει σε όγκο και παλμό το προηγούμενο που έγινε στο Σύνταγμα, γεγονός που προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Από τη μια, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση η άρνηση του κόσμου για όλα έχουν διαδραματιστεί τελευταία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη πολύ δύσκολα μια κυβέρνηση μπορεί να αδιαφορήσει και να πάει κόντρα στην λαϊκή απαίτηση.

Αναμένεται μάλιστα μετά την επιτυχία του συλλαλητηρίου να έχουμε και εξελίξεις μιας και το θρίλερ με τη νομιμοποίηση των διαδικασιών και τα ερωτήματα που έχουν εμφανιστεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημιουργούν σκηνικό αμφισβήτησης και κανείς δεν ξέρει ποια είναι η τελική έκβαση, ασχέτως τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής που τόνισε πως η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνει μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

CNN: Οι ψευδείς ισχυρισμοί Μπάιντεν και τα νέα λεκτικά ολισθήματα

otavoice

Δολοφονικό ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς και 289 τραυματίες στην Χαν Γιουνίς

otavoice

Η Γερμανία τιμώμενη χώρα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

otavoice

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι είστε αυτός που προκαλεί εντάσεις και καβγάδες στην οικογένειά σας

otavoice

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 13 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ

otavoice