OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στα… σκουπίδια η Συμφωνία: Ο Ζάεφ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» δύο φορές σε 24 ώρες

Για άλλη μια φορά σε ανάρτησή του στο twitter ο Ζόραν Ζάεφ παραλείπει τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας της χώρας του, την οποία από τη στιγμή που κυρώθηκε και στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει σταματήσει να αποκαλεί “Μακεδονία”.

Με αφορμή την ημέρα του Ολοκαυτώματος ο Ζάεφ σε ανάρτησή του αποτίει φόρο τιμής στους “7.200 Εβραίους από τη Μακεδονία” που ήταν θύματα της θηριωδίας του ναζισμού.

Τα πρώτα 24ωρα πάντως μετά την κατάπτυστη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, τα πρώτα δείγματα από την πλευρά της ΠΓΔΜ είναι άκρως αρνητικά και ανησυχητικά. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έσπευσε να επιβεβαιώσει και επισήμως τους χειρότερους φόβους για τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, διαχωρίζοντας τους Έλληνες από τους Μακεδόνες!

Μετά την κύρωση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών μάλιστα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε έσπευσε να προσγειώσει την Αθήνα στη σκληρή διπλωματική πραγματικότητα που δημιούργησε η Συμφωνία και η εσπευσμένη έγκρισή της. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για να… χαιρετίσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μιλούσε για μακεδονο-ελληνική λύση (!).

Σχετικά Άρθρα

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice

Πόση ώρα μπορεί να περνά το παιδί μπροστά στην οθόνη

otavoice

Αποκαλύψεις για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

otavoice

Τραμπ από το Μίσιγκαν: «Δέχθηκα μια σφαίρα για τη δημοκρατία»

otavoice

Μπανγκλαντές: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

otavoice