OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών ο Δήμαρχος Αδριανούπολης για τις ελληνικές ευχές του

Ακραίες αντιδράσεις Τούρκων εθνικιστών προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Αδριανούπολης Ρετσέπ Γκουρκάν να αναρτήσει στην πόλη αφίσες στα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά με ευχές για ευτυχισμένο το νέο έτος.

Σύμφωνα με τη Hurriyet αφίσες με μηνύματα γραμμένα στα Τουρκικά, τα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά είχαν αναρτηθεί σε πολλούς τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη, που προσελκύει το τελευταίο εξάμηνο -λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου- περισσότερους επισκέπτες από την ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

«Ευχόμαστε το 2019 να φέρει ειρήνη και ευτυχία σ’ ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο δήμαρχος Ρετζέπ Γκιουρκάν -που εξελέγη με το κεμαλικό CHP- σε μια από τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί σε κεντρική λεωφόρο. Αλλά το γεγονός ότι υπέγραφε στις αφίσες ως «δήμαρχος της Αδριανούπολης» προκάλεσε τη μήνη εθνικιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη γείτονα.

«Εντάξει, είναι ευγενική κίνηση. Αλλά το όνομα της πόλης μας αναγράφεται στις βουλγαρικές αφίσες ως Εντίρνε, αλλά ως Αδριανούπολη στις ελληνικές. Κύριε δήμαρχε, δεν είναι βυζαντινή αυτή η πόλη. Υπήρξε επί 88 χρόνια η πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικής Νεολαίας, Βεϊσέλ Γκιουνέρ στο πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα στους επικριτές του και τα πόστερ παραμένουν στην θέση τους, όπως επίσης και οι τιμοκατάλογοι στα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά, τους οποίους έχουν επιστρατεύσει οι καταστηματάρχες της πόλης για να διευκολύνουν τους τουρίστες.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CsiQffx6fF8

 

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Πάνω από 20 εταιρείες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω κυρώσεων

otavoice

Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

otavoice

Πυρκαγιά στην Αρκαδία, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι

otavoice

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου: «Δεν θα μου ξεφύγουν, κανείς εκτός κάδρου… θα χάσουν τον ύπνο τους»

otavoice

Άρχισαν σε επτά χώρες οι δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

otavoice

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – Nεκρός αλλοδαπός

otavoice