OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τέλος η αποχή των διαιτητών – Σέντρα ξανά στη Super League

Αποχή τέλος, με τους Έλληνες διαιτητές να αποφασίζουν μετά από σχετική ψηφοφορία την επιστροφή τους στα γήπεδα, όπερ σημαίνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ το διήμερο 12/13/1 θα έχουμε και πάλι…  σέντρα στην Super League.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση της ΕΠΟ με τους διαιτητές, με σκοπό την επανέναρξη της Super League το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου αλλά και την πραγματοποίηση των αγώνων του Κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα. Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι Βαγγέλης Γραμμένος και Αλέξης Δέδες, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι Βαγγέλης Μπαταγιάννης (Super League), Μέλο Περέιρα (ΚΕΔ) και Πετρ Φούσεκ (FIFA/UEFA). Τους διαιτητές εκπροσώπησαν οι Τάσος Παπαπέτρου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Οι Ελληνες διαιτητές, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, ζήτησαν εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα καθώς επίσης και να υπάρξουν τιμωρίες όλων όσοι κάνουν δηλώσεις εναντίον τους.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των διαιτητών ενημέρωσαν με μέιλ τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης, αλλά και τις δεσμεύσεις τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από την Πολιτεία. Οι διαιτητές αποφάσισαν να άρουν την αποχή τους, αν και αρκετοί διαφώνησαν, και στις 12/1 θα ασκήσουν κανονικά τα καθήκοντά τους στα παιχνίδια της Super League.

Οι διαιτητές ζήτησαν αυστηροποίηση του πλαισίου για τα δημοσιεύματα που τους στοχοποιούν, αίτημα που δεν είναι εύκολο να γίνει δεκτό, καθώς εμπίπτει στην ελευθερία του Τύπου. Παράλληλα, ζήτησαν από τις ΠΑΕ να ρίξουν τους τόνους, καθώς και την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, η οποία είναι η αφορμή για τη στάση τους.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσία: Πάνω από 20 εταιρείες κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν λόγω κυρώσεων

otavoice

Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

otavoice

Πυρκαγιά στην Αρκαδία, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δεμίρι

otavoice

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου: «Δεν θα μου ξεφύγουν, κανείς εκτός κάδρου… θα χάσουν τον ύπνο τους»

otavoice

Άρχισαν σε επτά χώρες οι δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

otavoice

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού – Nεκρός αλλοδαπός

otavoice