OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ακύρωση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, υπό το φόβο να χαθεί το πρωτάθλημα

Σε αναβολή διαρκείας του συλλαλητηρίου γα τη Μακεδονία που είχαν ανακοινώσει 23 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ προχώρησαν οι διοργανωτές επικαλούμενοι την αναγκαιότητα η ομάδα να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και θεωρούν ότι θα πρέπει να απέχουν από τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το club ΠΑΟΚ Μακεδόνες γίνεται γνωστό ότι το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται ότι… “Η κίνησή μας για την Μακεδονία δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και θα θέλαμε το παρόν όλου τον κόσμου ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων. Η θέση μας αυτή πλήρως ενωτική, έρχεται σε αντίθεση με αυτούς που υποστηρίζουν ότι δημιουργεί διχαστικό κλίμα”.

Στην συνέχεια εξηγείται η απόφαση. Γράφεται ότι λόγο του κλίματος που δημιουργήθηκε επηρεάστηκε κόσμος, προκλήθηκε η αίσθηση ότι οι συγκεκριμένοι οπαδοί ήθελα να δημιουργήσουν ένταση για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και έτσι αποφασίστηκε η αναβολή με σκοπό να διατηρηθεί και το ενωτικό κλίμα στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η απόφαση και στο τέλος διευκρινίζεται ότι… “η ημερομηνία της συγκέντρωσης θα οριστεί σε αγώνα που το πρωτάθλημα θα έχει κριθεί…” και στην ουσία αποκαλύπτει και τον πραγματικό λόγο της αναβολής , που σκορπίζει πίκρα και απογοήτευση.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία δεν κρύβει την άμεση ταύτιση της με την κυβέρνηση Τσίπρα, άσκησε πιέσεις να ακυρωθεί η ελεύθερη έκφραση των γνήσιων οπαδών και φιλάθλων της πιο δημοφιλούς και πολυπληθούς ομάδας στη Βόρεια Ελλάδα. Για να πεισθούν οι οπαδοί, ανακαλύπτουν φαντάσματα που επιδιώκουν τιμωρία της ομάδας, λες και το γήπεδο της Τούμπας είναι στο Λευκό Πύργο όπου θα διεξαγόταν η διαμαρτυρία και βάζουν τεχνιέντως εκβιαστικά το δίλημμα συλλαλητήριο ή πρωτάθλημα.

Είναι κρίμα να παίζουν κάποιοι με την Ιστορία του Δικέφαλου και να δίνουν την εντύπωση ότι ένα πρωτάθλημα μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από τη Μακεδονία. Κανείς υγιής βορειοελλαδίτης, κανείς Μακεδόνας δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Αυτό το πιστεύει μια μικρή ελίτ επιχειρηματικών συμφερόντων που προσπαθεί να ελέγξει το εθνικό φρόνημα και την πίστη στις αξίες του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Επιχειρηματικές ελίτ που μέσα από δημοφιλή αθλητικά σωματεία όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η  ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης επιδιώκουν να ποδηγετήσουν τις μάζες και να τις καταστήσουν εθνικά και ηθικά ευνουχισμένες. Είναι χαρακτηριστική και η απουσία αυτής της επιχειρηματικής ελίτ από τους εθνικούς αγώνες και τα πάνδημα συλλαλητήρια. Κάποτε οι πλούσιοι του τόπου έδωσαν τις περιουσίες τους για να ελευθερωθεί η πατρίδα, όπως η Μπουμπουλίνα και η  Μαντώ Μαυρογένους, άλλοι τη ζωή τους όπως ο Παπαφλέσσας και ο  Παύλος Μελάς. Στην εποχή της κερδοσκοπίας ο πατριωτισμός είναι συνυφασμένος με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στην αρρωστημένη ελληνική δημοκρατία και δεν είναι κομμάτι της παραδομένης εξουσίας.

Σε αυτούς που οραματίζονται μια Μεγάλη Ελλάδα, κυρίαρχη και δυνατή.

Κρίμα γιατί ο κόσμος του κάθε σωματείου είναι αγνός και θα ήθελε η ομάδα που αγαπά και πιστεύει να βαδίζει στα δικά του εθνικά και κοινωνικά μονοπάτια της αξιοπρέπειας και της εθνικής ευθύνης. Όσα συλλαλητήρια και να ακυρωθούν, η ψυχή των ελεύθερων Μακεδόνων δεν φυλακίζεται και δεν εκβιάζεται.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice