OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Καλοκαιρινή Ακαδημία Μηχανικής

Μετά την επιτυχημένη πορεία της πρώτης δράσης του Serres Club EDU Formula 1, πραγματοποιούμε το δεύτερο που είναι η Καλοκαιρινή Ακαδημία  Μηχανικής η οποία θα έχει το πρότυπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Merscedes Benz

Το δικαίωμα ανάλογων πρωτοβουλιών είναι λόγω της ένταξης της πόλης των Σερρών στο Life Long Learnin  for UNESCO.

Πιστεύοντας ότι το Αυτοκινητοδρόμιο της  πόλης μας πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι μαθητές και οι καθηγητές της πόλης έπρεπε να συνδεθεί  με την εκπαίδευση. Δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την Α/Θμια, Β/Θμια, Τεχνολογικό Ίδρυμα Σερρών το οποίο μετονομάζεται σε  Διεθνές Πανεπιστήμιο και τον Όμιλο Σερρών για την UNESCO, το *Serres Club Edu Formula 1 για να δώσουμε την δυνατότητα της πρώτης γνωριμίας των νέων μας με την τεχνολογία του αυτοκινήτου. Οι Σέρρες δεσμεύονται να υιοθετήσουν την ιδέα της μάθησης  με το όραμα ότι θα προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της. Οι ευκαιρίες μάθησης θα εξοπλίσουν όλους με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και θα παρέχουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες. Μια κρίσιμη πρόκληση για τους Σερραίους είναι ότι οι νέοι επαγγελματίες που πλήττονται από κρίσεις δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την άσκηση εναλλακτικών σταδιοδρομιών. Επομένως, δεν είναι σε θέση να προσαρμοστούν στη νέα κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Οι Σέρρες στοχεύουν στην παροχή δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης σε αυτή την ομάδα διευκολύνοντας την πρόσβαση σε νέους και καινοτόμους τομείς.

Γνωρίζοντας ότι η Μηχανολογία είναι η πειθαρχία, η τέχνη, η ικανότητα και το επάγγελμα της απόκτησης και της εφαρμογής επιστημονικών, μαθηματικών, οικονομικών, κοινωνικών και πρακτικών γνώσεων για τη σχεδίαση και την κατασκευή δομών, μηχανημάτων, συσκευών, συστημάτων και διαδικασιών που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων ξεκινάμε το θεσμό που κάθε χρόνο θα προτείνει την καινούργια γνώση μέσα από τα ελεύθερα μαθήματα του EDX.Να επισημάνουμε ότι πέρυσι οι εγγραφές για την (δωρεάν)συμμετοχή έφθασαν τις 25 απ΄όλη την Β.Ελλάδα αλλά οι καινοτομίες και όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν τις επόμενες μέρες στην αίθουσα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών μετρήσαμε 57 άτομα που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις!

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, θέλει να ευχαριστήσει τους Νέους του Ομίλου και δη, τον υπεύθυνο τεχνολογίας τους, κ Ευθύμιο Μακαρά που πρότεινε το project.

Περδικίδης Βασίλειος

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice