OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Τουρκία διεκδικεί την προεδρία στα Σκόπια-Περικυκλώνεται η Ελλάδα

Η κυβέρνηση Ερντογάν παρακολουθούσε και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Σκόπια αφού επεδίωκε να γίνει κράτος προστάτης των Σκοπίων διευρύνοντας την σφαίρα επιρροής της στα βορειοδυτικά σύνορα μας (τόξο ΠΓΔΜ-Αλβανίας-Κοσόβου).

Έτσι λοιπόν, αφού η Ελλάδα εγκλωβίστηκε από τα διεθνή κέντρα και τον αμερικανικό παράγοντα για να υποκύψει στον ευρύτερο σχεδιασμό για την Βαλκανική Χερσόνησο, το μόρφωμα των Σκοπίων γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ με ελληνική σφραγίδα και σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται το σχέδιο που υποκρύπτει η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά λοιπόν την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία καλύπτει τις επιδιώξεις των Σκοπιανών, το κρατίδιο οδηγείται σε προεδρικές εκλογές. Σε προηγούμενο ρεπορτάζ σας αναφέραμε για τον πρόεδρο της Ένωσης Αθιγγάνων Αμντί Μπαϊράμ, ο οποίος έλαβε υποστήριξη από το κύριο συμβούλιο του κόμματος των Ρομά και μάλιστα δηλώνει και «Μακεδόνας» (για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ)

Επιπλέον, με τις ευλογίες της Άγκυρας, το Τουρκικό Κίνημα στα Σκόπια, στο συνέδριο που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο δήμο Ρέσνα, αποφάσισε να προτείνει δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της χώρας που θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη. Ο πρόεδρος του Τουρκικού Κινήματος, Ενές Ιμπραχίμ, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μετά την ανεξαρτησία, που οι Τούρκοι κατεβαίνουν με δικό τους υποψήφιο πρόεδρο», δήλωσε ο Ιμπραχίμ, κάνοντας έκκληση σε όλους τους τουρκικούς φορείς των Σκοπίων να υποστηρίξουν τον Τούρκο υποψήφιο για την προεδρία.

Φυσικά, η Άγκυρα δεν κατεβάζει τυχαία υποψήφιο στην περιοχή. Το εν λόγω κόμμα, όπως φυσικά και κάθε τουρκική οργάνωση στα Βαλκάνια, έχει πάντα την υποχθόνια στήριξη της Τουρκίας από πίσω. Είναι που μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, οι Τούρκοι θα απομακρύνονταν από τα Σκόπια. Αυτό ήταν άλλωστε και ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης…

Υπενθυμίζουμε πάντως πως μία από τις πρώτες επισκέψεις του Νικολα Ντιμιτρόφ, υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, μετά την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια ήταν στην Άγκυρα. Αυτό για όσους λένε πως οι “Πρέσπες” έλυσαν το ζήτημα… Αντιθέτως, στην πράξη θα δούμε πως εντός ΝΑΤΟ οι διεκδικήσεις των Σκοπίων θα διευρυνθούν όπως έγινε και με Τουρκία. Η Άγκυρα λοιπόν όχι μόνο δεν απομακρύνεται, αλλά κατεβάζει για πρώτη φορά υποψήφιο πρόεδρο στα Σκόπια και περικυκλώνει την Ελλάδα με γειτονικά εχθρικά κράτη τα οποία θα διεκδικούν εδάφη της.

 

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice