OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταγγελία από Κατερίνα Περιστέρη: «Αυτή δεν πρόκειται να μπει μέσα» της είπαν στην Αμφίπολη!

Ακόμη μια δικαίωση για το OTAVOICE σχετικά με τις αποκαλύψεις του στο θέμα της Αμφίπολης-Απαγόρευσαν την είσοδο στην Ελληνίδα αρχαιολόγο που έφερε στο φως τον Τύμβο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη.

Aπογοητευμένη από τη συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, καθώς όπως αποκαλύπτει έβαλαν ακόμη για μια φορά τον φύλακα για να της απαγορεύσει την είσοδο στο μνημείο.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η πόλη των Σερρών φιλοξενούσε το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο των δικηγορικών Συλλόγων. Στα πλαίσια της φιλοξενίας ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών κος Καρίπογλου  ζήτησε να ξεναγηθούν οι φιλοξενούμενοι στο διεθνής αξίας μνημείο του Τύμβου στην Αμφίπολη

Το κλιμάκιο των δικηγόρων συνόδευσε στην Αμφίπολη η κα Περιστέρη που όπως η ίδια καταγγέλλει δέχτηκε μια ανήκουστη φραστική επίθεση από τον φύλακα του τύμβου , που όταν την είδε είπε: «Αυτή δεν πρόκειται να μπει μέσα»

Η κα Περιστέρη εξέφρασε στο Επιλογές την πίκρα της αλλά και την ανησυχίας της  για το μνημείο και σε τι κατάσταση βρίσκεται και αναρωτιέται αν για αυτό τον λόγο δεν της επιτράπηκε η είσοδος γιατί είναι ίσως η μόνη που μπορεί να διαπιστώσει τι ζημιές έχουν γίνει από τότε που απομακρύνθηκε από τις ανασκαφές.

Παρ όλες τις διαπραγματεύσεις που έγιναν τελικά ελάχιστα ήταν αυτά που είδαν και οι υπόλοιποι επισκέπτες από τον Τύμβο.

Επίσης, πρόσφατα το OTAVOICE έγραψε ότι εδώ και τρεις μήνες εισέρχονται  στο μνημείο, δηλώνοντας αρχαιολόγοι, δυο κυρίες και κανείς δεν γνωρίζει τι κάνουν! Παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις στην διεύθυνση Αρχαιοτήτων Σερρών πήραμε την απάντηση ότι θα κληθούμε από την προϊσταμένη και ακόμη περιμένουμε… Η δήλωση-καταγγελία πάντως της κ. Περιστέρη για την απαγόρευση της εισόδου της στο μνημείο και η εξήγηση που έδωσε η ίδια «λόγω ότι είναι η μόνη που μπορεί να διαπιστώσει τι ζημιές έχουν γίνει από τότε που απομακρύνθηκε από τις ανασκαφές» επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις μας για το τι κάνουν εισερχόμενες μέσα στον Τύμβο Καστά!

Φυσικά, κάθε μέρα που περνά είναι μια μέρα δικαίωσης για το OTAVOICE και τη δημοσιογραφική του ομάδα. Άλλωστε εμείς πρώτοι σας παρουσιάσαμε τα συμπεράσματα από την ομιλία του Αστέριου Τσίντσιφου, στην εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε ο «Όμιλος φίλων για την ανάδειξη της αρχαίας Αμφίπολης Αμφιπολίτες» στην οποία ο συγγραφέας-ερευνητής-νομισματολόγος κ.Αστέριος Τσίντσιφος, με την υποστήριξη του λόγου του από τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Μπίντα Δρ. Φιλοσοφίας ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας, παρουσίασαν τα νομίσματα της εποχής και  «διάβασαν»  την ιστορία που αποτυπώνεται πάνω σε αυτά!

Επίσης, η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, πρόσφατα και μετά τις δηλώσεις της πως είναι επιλογή της κυβέρνησης «να θάψει το μνημείο» έκανε λόγο για ακατανόητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο μνημείο της Αμφίπολης στο περιθώριο της εκδήλωσης «το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Περδικίδης Βασίλειος

Σχετικά Άρθρα

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice