OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δύσκολη νύχτα περνά η Κεντρική Εύβοια από φωτιές – Νέες εστίες σε Αυλωνάρι Πυργί και Οκτωνιά

Στο αρχικό μέτωπο σε Θαρούνια και Μακρυχώρι που καίει από χθες αγροτικές και δασικές εκτάσεις και ανάγκασε προληπτικά να εκκενωθούν οικισμοί, προστέθηκαν αργά το βράδυ νέες εστίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κύμης Αλιβερίου , δημιουργώντας μια δύσκολη κατάσταση , την οποία βοηθάνε οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεσπάσει νέες πυρκαγιές στα χωριά Οκτώνια, Πυργί και Αυλωνάρι που είναι κοντά στα μεγάλα μέτωπα σε Μακρυχώρι και Σέττα. όπου η μεγάλη φωτιά δεν έχει σβήσει, δυστυχώς.

Συγκεκριμένα, έχει επτά διαφορετικές εστίες και δύο μεγάλα μέτωπα. Η φωτιά πριν λίγο είχε φτάσει κοντά σε αυλές σπιτιών στη Σέττα, στο χωριό Θαρρούνια πρόλαβαν και την κράτησαν οι πυροσβέστες μαζί με την ομάδα διάσωσης Εύβοιας.

Μάλιστα, οι καμπάνες χτυπούν προς τον Γαβαλά Αλιβερίου σημάδι ότι η νύχτα είναι αρκετά δύσκολη για τους κατοίκους των περιοχών.

Αυτή την ώρα ενεργούν στην περιοχή  70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, καθώς και: 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σχετικά Άρθρα

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

otavoice

Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου την Τρίτη, στις ΗΠΑ

otavoice

Ρωσία: Μαχητικά MIG απέτρεψαν αμερικανικά βομβαρδιστικά να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα

otavoice

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice