OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνάντηση Γιούνκερ – Λάιεν με αγκαλιές και χαμόγελα…

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που πρότειναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν  Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ,η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε την «διάδοχό» του θερμά ενώ από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η συνάντηση ήταν  μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, με χαμόγελα και αγκαλιές.

«Η συνάντηση ήταν φιλική. Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος διευκρίνισε πως η συνομιλία διεξήχθη «τετ-α-τετ» και πως δεν μπορεί να πει αν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε συμβουλές στην Φον ντερ Λάιεν για να κερδίσει την ψήφο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου και για να εκλεγεί η  Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα πρέπει να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 376 ψήφους.

Κατά την εκλογή του, τον Ιούλιο 2014, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε λάβει 422 ψήφους, όμως δεν είχε κερδίσει όλες τις ψήφους του μεγάλου συνασπισμού που είχε διαμορφωθεί από τον σχηματισμό του, το δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), και τους σοσιαλιστές.

Για να εκλεγεί, η φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους των τριών μεγάλων σχηματισμών, του ΕΛΚ (182 βουλευτές), των σοσιαλιστών (154 βουλευτές) και των φιλελεύθερων και κεντρώων της ομάδας Renew Europe (108 βουλευτές).

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι μέχρι στιγμής εγγυημένο.

Η φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται από χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου, πρόκειται να συναντήσει αργότερα σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε χθεσινές της δηλώσεις ανέφερε  πως σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει το «όραμά» της για την Ευρώπη στα 5 επόμενα χρόνια, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η θητεία της.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice