OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμπάργκο στα… χαρτιά! Τουρκικές φρεγάτες αποβίβασαν στρατό και τεθωρακισμένα στην Τρίπολη που είναι πάλι εμπόλεμη ζώνη

Δύο τουρκικές φρεγάτες έκαναν σήμερα εμφάνιση ανοιχτά την πρωτεύουσας Τρίπολης στη Λιβύη, όπου είναι η έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού, Φαγιέζ αλ Σαράζ, τον οποίο στηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία συνεχίζει εντελώς απρόκλητα να αυξάνει όλο και περισσότερο την πίεση, με τα λιβυκά ΜΜΕ να δημοσιεύουν φωτογραφίες από τουρκικά πλοία που έχουν προσεγγίσει το λιμάνι της Τρίπολης, αποβιβάζοντας στρατιώτες και στρατιωτικό υλικό.

Μάλιστα στον ανεπίσημο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA στο Twitter αναφέρεται: «Τουρκικές μονάδες και άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη και με προστασία από τις ταξιαρχίες Αλναβάσι και Αλράντα κινούνται προς την αεροπορική βάση της Μιτίγκα».

Ο δημοσιογράφος Faraj Aljarih αναφέρει επιπλέον πως τα ονόματα των τουρκικών πλοίων είναι «Gaziantep» και «Qidiz» και συνόδευαν μεταγωγικό πλοίο το οποίο έφερε στην Λιβύη τανκς και φορτηγά. Συμπληρώνει δε ότι στρατιωτικές ομάδες της κυβέρνησης του Σάρατζ στη Λιβύη είχαν την εποπτεία της όλης επιχείρησης. Το φορτίο των πλοίων -πάντα κατά τον ίδιο δημοσιογράφο- μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Mitiga και παραδόθηκε σε τουρκικές δυνάμεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice