OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

LIVE: Πανηλειακή συγκέντρωση για το Πάτρα-Πύργος – Αυτοδιοικητικοί και πολίτες ενωμένοι για την «Οδό Θανάτου»

Σήμερα είναι η ημέρα που η Ηλεία ενωμένη βροντοφωνάζει και απαιτεί με τρόπο δυναμικό να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό ο δρόμος… του θανάτου, το Πάτρα – Πύργος.

Αυτοδιοικητικοί, δεκάδες Φορείς και Συνδικαλιστικές οργανώσεις συντάσσονται και συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο ισχυροποιώντας το αίτημα για την κατασκευή ενός νέου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου. Ο Δρόμος μας Ενώνει , ήταν το μήνυμα που έστειλαν πέρα από κόμματα και πολιτικές παρατάξεις.

Προηγήθηκε τρισάγιο στη μνήμη των συμπολιτών που «έσβησαν» στην άσφαλτο της Πατρών – Πύργου από τον Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό. Ο Μητροπολίτης  Ηλείας λάβρος υποστηρικτής του αγώνα είπε με συγκίνηση ότι σήμερα το πρωί μετά την  προσευχή μου του είδα  τον Κύριο να μου φωνάζει ” Γερμανέ στείλε μήνυμα στον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή να αρχίσει ο δρόμος , αμέσως” 

Παρούσα στο συλλαλητήριο η μητέρα του Γιάννη Βαλογιάννη, που έχασε τη ζωή του πριν λίγες μέρες σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου

Τα τελευταία 24ώρα η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών όλης της Ηλείας, όπως μεταδίδει το patrisnews.com, είναι μεγάλη και η συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση είναι ιδιαίτερα δυναμική. Το τροχαίο της περασμένης Κυριακής που πρόσθεσε στον μακρύ κατάλογο των νεκρών του Πάτρα – Πύργος δύο ακόμα νέους ανθρώπους είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής…

Αυτοδιοικητικοί (σ.σ. όλοι οι δήμοι της Ηλείας), δεκάδες Φορείς και Συνδικαλιστικές οργανώσεις συντάσσονται και συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο ισχυροποιώντας το αίτημα για την κατασκευή ενός νέου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου…

“Είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε … δεν υπάρχουν κόμματα, όλοι μαζί ζούμε εδώ. Έχουμε γίνει μάρτυρες διαχρονικά ενός εμπαιγμού του Ηλειακού λαού. Καλούμε όλους να δώσουμε τον αγώνα, ξεχάστε κομματικές ταυτότητες και σκοπιμότητες”, ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

“Εμείς δημιουργούμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον απολαμβάνουμε” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

“Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Φτάνει πια, ο φόρος αίματος. Ο δρόμος δεν μπορεί να περιμένει , πρέπει να ολοκληρωθεί, μέχρι την Τσακώνα” τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

“Σήμερα καταφέραμε κάτι πρωτόγνωρο , κάτι μοναδικό  να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι αυτοδιοικητικοί , φορείς , πολίτες” επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Βασίλης Γιαννόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε με νόημα   “Απειλείται καθημερινά η δημόσια ασφάλεια .Με αφήνει αδιάφορο ποιος εργολάβος θα εκτελέσει το έργο. Ως πολίτης της Ηλείας θίγομαι και προσβάλλομαι να κινούμαι σε αυτή την καρμανιόλα.Σε λίγες μέρες θα δώσουμε το Ολυμπιακό Φώς , δεν γίνεται εμείς η γενέτειρα του Ολυμπισμού να κινείται σε αυτό το δρόμο”.

Ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος , ο δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο δήμαρχος  Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο δήμαρχος Πηνείας Ανδρέας Μαρίνος ,, ο τ. περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Τρυφιλίας Λεβεντάκης Γιώργος, οι  δήμαρχοι ή εκπρόσωποι από τους δήμους Ήλιδας,  Δυτικής Αχαΐας , Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.  Εκπρόσωποι από την περιφέρεια Πελοποννήσου, οι βουλευτές Δ. Καλαματιανός και Μ. Κατρίνης, φορείς , επιμελητήρια, σύλλογοι και πλήθος κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ Ionian Channel 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αυξήσει τον αριθμό των πυρηνικών της όπλων

otavoice

Γάζα: Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

otavoice

Τρομακτικό ρεκόρ δολοφονιών υπερασπιστών του περιβάλλοντος στην Κολομβία το 2023

otavoice

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε 71 drones της Ουκρανίας – Φωτιά σε κτίριο κατοικιών

otavoice

Κομβική συνάντηση στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ – Οι εξελίξεις για την ηγεσία

otavoice

Κακοκαιρία Atena σε 3 φάσεις: Σε εξέλιξη από τα Δυτικά με ισχυρές βροχές

otavoice